Robothond Spot is te koop voor bedrijven

Robothond Spot is nu te koop voor bedrijven. Tenminste, voor een select gezelschap aan bedrijven dat zich bij Boston Dynamics kan melden via een aanvraagformulier. Wat de robothond kost, is niet bekend. Hoeveel bedrijven er een krijgen ook niet.

Voor de eerste verkoop, beschreven als een ‘early adopter-programma’, zoekt Boston Dynamics klanten in geselecteerde sectoren die hen helpen Spots te in implementeren in echte scenario’s. "Wat we doen, is Spot ‘producteren’", zegt CEO Marc Raibert tegen IEEE Spectrum. "Het is echt een mijlpaal voor ons om van robots die in het lab werken te gaan naar deze, die zijn gehard voor veldwerk."

Spot is een robot op vier poten met een arm met een grijper. Daarmee kan de robot bijvoorbeeld deuren openen. Verder kan hij lopen, obstakels ontwijken en trappen beklimmen. De poten worden aangedreven door twaalf motoren waarmee Spot een snelheid van 1,6 meter per seconde haalt. Hij gaat op een volle lading anderhalf uur mee en kan tot 14 kilogram aan extra gewicht meedragen. Door zijn stereocamera’s kan hij 360° rond kijken – en zijn baasje, op afstand, met hem. Dit maakt Spot geschikt voor inspectiewerk, bijvoorbeeld op olie- en gasinstallaties, of, volgens Boston Dynamics, als vooruitgeschoven post bij gevaarlijke situaties op straat. 

Bekijk hier de promo: