Robot helpt winkelend publiek Media Markt

Media Markt heeft een nieuwe winkelmedewerkster in dienst mét een gebruiksaanwijzing: Trusty. Deze robot ontvangt bezoekers van Media Markt Rotterdam Centrum en maakt hen wegwijs in de winkel. Trusty is ontstaan uit een samenwerking tussen Media Markt en Trust. Het is voor het eerst in Nederland dat een robot wordt ingezet op de winkelvloer.

De komst van Trusty past binnen de winkelformule van Media Markt, waarin innovatie en beleving belangrijke pijlers zijn. De eerste werkdag van Trusty was donderdag 16 juli.

Robots spelen een steeds belangrijkere rol in ons dagelijks leven. Media Markt zet deze technische innovaties in om de klantservice te optimaliseren. Maar vooral ook om het winkelen leuk en speciaal te maken. Trusty helpt mee aan deze winkelbeleving. "Tegelijkertijd beseffen we dat robots onze mensen in de winkels onmogelijk kunnen vervangen," zegt Marcel Capitein, vestigingsdirecteur Media Markt Rotterdam. "Onze klanten kunnen bij onze medewerkers terecht voor advies, vragen en een complete servicebenadering, tot aan de installatie en onderhoud van producten toe. Trusty is een geinige gadget die ons innovatieve karakter onderstreept."

"Trust bestaat al meer dan 25 jaar en Trusty bewijst dat Trust altijd een sterke focus op de toekomst heeft," zegt Michel Perridon, eigenaar van Trust. "Op het gebied van productontwikkeling blijft Trust de komende jaren zeker voor verrassingen zorgen."

Zo werkt Trusty

Bezoekers van Media Markt Rotterdam Centrum kunnen rekenen op een warm welkom van Trusty. Ze begroet bezoekers bij binnenkomst en wijst de weg naar het Trust-assortiment. Trusty spreekt Engels en is uitgerust met een interactief scherm op haar borst. Via dit scherm kunnen bezoekers via zoektermen hun product naar keuze vinden. Trusty wijst vervolgens de weg naar het juiste winkelpad. Verder staat vragen bij Trusty vrij. Ze beantwoordt productvragen, maar geeft ook antwoord als je wilt weten waar ze woont of wat de beste winkel in Rotterdam is.