Robbert van der Kruk directeur Development & Engineering bij KMWE

KMWE heeft Robbert van der Kruk per 01 februari aangesteld als directeur Development & Engineering. Van der Kruk heeft een rijke ervaring in de hightech industrie, onder meer als drecteur ‘Mechatronics en Embedded Software’ bij ASML, R&D manager bij Agilent Technologies en business unit manager bij Bosch.

arc Evers, CTO/COO van KMWE: "Met zijn uitgebreide kennis en ervaring binnen de branche zal Robbert zorgdragen voor een verdere ontwikkeling van de development- en engineeringsactiviteiten binnen de KMWE groep."

KMWE zet met de inlijving van Robbert van der Kruk in op een procesversneller om door middel van meer engineeringsprojecten, meer parts-, module- en systeembusiness te initiëren. Ook ambieert KMWE meer ‘white box’ engineeringsprojecten uit te gaan voeren; engineeringsprojecten waar de toeleverancier een productverantwoordelijkheid neemt voor de ‘non key’ modules van de klant.  

Onder de verantwoordelijkheid van Vam der Kruk vallen tevens de in 2012 opgerichte divisie KMWE Projects (met directeur operations Paul van Tiel) en de in 2014 gestarte joint -enture Ideas (Indian Dutch Engineering Aerospace Services in India). Daarnaast worden de development- & engineeringsactiviteiten in Maleisië verder ontwikkeld en heeft KMWE het voornemen dit jaar ook in Amerika deze activiteiten te starten.