REVR maakt auto’s in een paar minuten elektrisch. Zonder specialistische kennis (video)

Rapid Electric Vehicle Retrofit (REVR) is een kit om voertuigen met verbrandingsmotor om te bouwen tot hybride elektrische voertuigen. In een paar minuten. Zonder specialistische kennis.

Tags:

REVR is ontwikkeld door de Australische student Alexander Burton, die ermee is genomineerd voor de James Dyson-award.

De retrofit kit bevat alle systemen die nodig zijn voor de conversie van een licht voertuig met verbrandingsmotor naar hybride elektrische voertuigen. Dit omvat airconditioning, verwarming, stuur- en rembekrachtigers, regelaars en accu’s, maar de innovatie zit in de motoren.

Hoe de axiale fluxmotor werkt is niet nieuw. Wat wel nieuw is, is de vorm en structuur van de REVR motor. De platte axiale flux outrunner motor met grote binnenholte kan direct tussen het wiel en de schijfrem van de auto worden gemonteerd. Omdat de schijfrem en het wiel aan de rotor van de motor zijn bevestigd en dus vrij kunnen ronddraaien, kunnen de originele assen en systemen van de auto, hydraulische remmen en verbrandingsmotor nog steeds werken.

De stator van de motor krijgt zijn hefboomkoppel van de framemontagepunten op de wielnaaf van de auto. De motor biedt de voordelen van directe aandrijving met een hoog rendement en een laag gewicht, en is in slechts enkele minuten te installeren zonder specialistische kennis.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (12)

  1. Ziet er innovatief uit echter is de kreet “in slechts enkele minuten te installeren zonder specialistische kennis” echt de allergrootste onzin. Alleen het wisselen van zomer naar winter wielen kost al een 3 kwartier bij een dealer. Laat staan het plaatsen van motoren, accu’s, controllers aangepaste remsystemen enz. Daarbij verandert ook de spoorbreedte van de auto en de belasting op de wiellagers door het deze verbreding en verplaatsing van het center van de velg met alle gevolgen van dien. Kortom mooi concept echter niet zo eenvoudig te monteren als gezegd, naar mijn mening. Laten we vooral de veiligheid niet uit het oog verliezen hierbij.

    1. IMHO zitten hier bijna alleen voordelen aan. En wat jouw opmerkingen betreft, er wordt, ook in Nederland , al jaren met spoorverbreders gereden om wat voor al dan niet verstandige redenen. Ook al ben je wettelijk verplicht je voertuig opnieuw te laten keuren bij spoorverbreding, heb ik nog nergens bewijs kunnen vinden, dat eoa ongeluk ontstaan is door afgebroken wielen tgv spoorverbreders. We kennen allemaal wel een geval van onzinnige regelgeving en ik vind dit er één van. Daarnaast zijn wiellagers en voorwielophanging zodanig overgedimensioneerd, dat dit waarschijnlijk geen problemen opleverd. Verkeersdrempels wél, daarvan is bewezen dat ze veel schade veroorzaken aan de ophanging.

  2. Fantastisch , wil ik graag meer over weten. Ben op 70 jarige leeftijd met een overnemer overname en afbouw van mijn High Tech Electro Plating aan het realiseren .In de toekomst meer tijd voor research en development

  3. Mooi en pragmatische benadering en betaalbare een nuttige tussen oplossing van fossiel naar elektrisch rijden. Dit helpt mee om de transitie te versnellen.

  4. En hoe zit het aandrijven van de hulpen zoals airco, stuurbekrachtiging en rembekrachtiging, die vaak gebruik maakt van het vacuüm van de verbrandingsmotor?

  5. REVR maakt auto’s in een paar minuten elektrisch.
    Maar er wordt totaal vergeten, dat er ook nog een batterij pakket nodig is, die ruimte nodig heeft met alle aansluitingen voor laden en gebruik van de motoren.