Registratie voor REAIM Summit 2023 van start: AI-experts en geïnteresseerden wereldwijd uitgenodigd deel te nemen

Nederland organiseert in samenwerking met Zuid-Korea de REAIM Summit 2023 over de verantwoorde toepassing van kunstmatige intelligentie (AI) in het militaire domein. Experts en andere geïnteresseerden uit de hele wereld kunnen zich vanaf vandaag aanmelden via de website van REAIM 2023.

Tags:
militair bedient AR-scherm
Screendump aanmeldingssite REAIM

Na inschrijving voor de tweedaagse top, is het voor de deelnemers mogelijk om in breed internationaal verband kennis te delen en te discussiëren over de potentiële voordelen, zorgen en risico’s die bij toepassing van AI in het militaire domein komen kijken. Doel is daarbij om gezamenlijk toe te werken naar concrete oplossingen over het verantwoord ontwikkelen en gebruik hiervan.

Veelzijdig programma

Tijdens de conferentie krijgen de deelnemers een programma voorgeschoteld met panels, een break-outprogramma met debatten, workshops en expert panel discussies, een academisch segment en ruimte voor demonstraties en pitches vanuit het bedrijfsleven. Partners vanuit de hele wereld zullen daaraan bijdragen. Naast internationale instituten als de Verenigde Naties, de Navo en de Europese Commissie, zullen Nederlandse en internationale bedrijven als Airbus, Thales, IBM, BAE Systems, maatschappelijke organisaties als Pax en Future of Life Institute, onderzoeksinstellingen als TNO, Sipri en Chatham House en vele universiteiten, waaronder de TU Delft, een onderdeel verzorgen. Studenten worden via een speciaal programma betrokken.

Online programma’s

In aanloop is een driedelige serie van online programma’s geproduceerd, om het onderwerp nader te duiden. De eerste uit deze serie is vandaag via het REAIM YouTube-kanaal gepubliceerd. De specials gaan in op het ontwikkelen en gebruik van AI in het militaire domein en de zorgen die daarover leven. Daarnaast blikken ze vooruit op de eventuele totstandkoming van internationale afspraken hierover. Ook tijdens de top wordt een online-uitzending verzorgd, waarin delen van de conferentie worden uitgezonden.

Tags:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *