Reed Business stopt engineering-uitgaven

De directie van Reed Business Information heeft adviesaanvragen bij de OR ingediend voor het staken van verschillende uitgeefactiviteiten, uitgeefgroepen en afdelingen. Het betreft onder meer de online- en folio-titels Metaalmagazine, Aandrijftechniek, Products4Engineers.nl, ArchitectuurNL en Pakblad.

De reden voor deze voorgenomen besluiten is volgens de directie de ongunstige huidige situatie en het ongunstige toekomstperspectief van de desbetreffende activiteiten. De besluiten hebben gevolgen voor de arbeidsplaatsen van 56 mensen.

Reed Business wil acht uitgeefactiviteiten per uiterlijk 1 januari 2010 stopzetten. Bij de groep Food & Horeca gaat het om Feestelijk Zakendoen, Elsevier Voedingsmiddelen Industrie en Elsevier Retail. Binnen de groep Bouw & Industrie zullen Metaalmagazine, Aandrijftechniek, Products4Engineers.nl en ArchitectuurNL worden gestaakt . Ook de activiteiten van Pakblad van de groep Mobiliteit & Logistiek zullen worden stopgezet. Het gaat daarbij om tijdschriften, websites, nieuwsbrieven en andere activiteiten.

Uitgeverij MYbusinessmedia in Deventer en Amsterdam begeeft zich met titels als Engineersonline, Aandrijven & Besturen en Vraag en Aanbod in dezelfde markten als Reed Business. "Wij hebben op dit moment niet de intentie om titels of clusters af te stoten", zegt Hein Bronk, CEO van MYbusinessmedia. "Maar de economische situatie treft de uitgeversbranche volop, waarbij ook de omzet van MYbusinessmedia wordt geraakt."