Recore Systems krijgt Van den Kroonenberg Prijs 2010

Recore Systems heeft de Van den Kroonenberg Prijs voor jong ondernemerschap 2010 ontvangen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan innovatieve ondernemers na afloop van de Innovatielezing van de Universiteit Twente (UT).

De prijs werd uitgereikt aan de drie oprichters van Recore Systems: Paul Heysters, Lodewijk Smit en Gerard Rauwerda. Het bedrijf is opgericht in 2005, als spin-off van de UT. De onderneming maakt een gezonde groei door, en is een voorbeeld van succesvolle valorisatie van wetenschappelijke kennis. De onderneming is gespecialiseerd in innovatieve nieuwe processoren die flexibel inzetbaar, goedkoop en energiezuinig zijn. De processoren van Recore passen zich aan, aan de omstandigheden en toepassing.  De producten zijn geschikt voor toepassingen in digitale radio en TV, multimedia, draadloze telecommunicatie en digital beamforming. Het bedrijf brengt binnenkort een chip voor het ontvangen van digitale radio en TV uit, die bedoeld is voor gebruik in consumentenelectronica zoals draagbare media spelers en smart phones.

Recore Systems blijft samen met de UT aan geavanceerde projecten werken. Een Europees consortium gebruikt Recore’s nieuwe Xentium technologie in het CRISP-project om een schaalbaar, herconfigureerbaar systeemconcept te demonstreren in uiteenlopende toepassingen. t (zie http://www.crisp-project.eu/).

Over Recore Systems

Recore Systems is een chiptechnologiebedrijf dat geavanceerde platformchips voor digitale signaalverwerking ontwikkelt en licenties verleent voor herconfigureerbare technologie. Deze technologie maakt zeer energie-efficiënte digitale signaalverwerking mogelijk in producten zoals mobiele telefoons, digitale radio’s en tv’s en multimedia- en navigatiesystemen.

De onderneming is gespecialiseerd in herconfigureerbare multi-core chip ontwerpen die zich pijlsnel kunnen aanpassen aan nieuwe omstandigheden en die een unieke combinatie bieden van flexibiliteit, veel rekenkracht, energiezuinigheid en lage kosten. Door schaalbaarheid is de technologie geschikt voor zowel consumententoepassingen als veeleisende professionele toepassingen. Recore’s herconfigureerbare technologie bestaat uit innovatieve processor cores, softwareontwikkelomgevingen en kant-en-klare toepassingen. Recore biedt complete herconfigureerbare hardwareoplossingen, bijbehorende ontwikkelomgevingen, softwarebibliotheken en de ontwikkeling van toepassingssoftware.

Van den Kroonenberg Prijs

De Van den Kroonenberg Prijs wordt jaarlijks uitgereikt  aan een bedrijf dat een sterke binding heeft met de Universiteit Twente en zich onderscheidt door innovatieve producten of een vernieuwende bedrijfsvoering. De prijs, dit jaar voor de 27ste keer uitgereikt door de Stichting Universiteitsfonds Twente, is genoemd naar prof. Harry van den Kroonenberg, als Rector Magnificus de grondlegger van de ondernemende universiteit. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 4500 euro en een kunstwerk, ontworpen door Mohana van den Kroonenberg, de dochter van de naamgever van de prijs