Print nu je eigen plastic etende open-source robotvis (video)

Een robotvis die microplastics filtert, is tot leven gebracht nadat hij de Natural Robotics Contest won van de universiteit van Surrey (VK). Het open source ontwerp is gratis te downloaden op de wedstrijdwebsite. “Iedereen met een 3D-printer kan er een bezitten.

plastic etende robotvis
Zwemmen er straks scholen robotvissen in onze sloten?

Het ontwerp van de robotvis, ontworpen door een student genaamd Eleanor Mackintosh, werd geselecteerd door een internationale jury omdat het een onderdeel zou kunnen zijn van een oplossing om plasticvervuiling in onze waterwegen te minimaliseren. Het is ongeveer zo groot als een zalm en heeft een reeks kieuwen die het water filteren terwijl het zwemt.

De wedstrijd stond open voor iedereen die een idee had voor een bio-geïnspireerde robot, met de belofte dat de winnaar zou worden omgezet in een werkend prototype. Dat is dus nu gebeurd.

Robert Siddall, bedenker van de wedstrijd: “We weten niet waar de overgrote meerderheid van het plastic dat in onze waterwegen wordt gedumpt terechtkomt. We hopen dat deze robo-vis en zijn toekomstige nakomelingen de eerste stappen zijn in de juiste richting om ons te helpen dit probleem van plasticvervuiling te vinden en uiteindelijk te beheersen.”

Berenbots en ruimterovers

De wedstrijd ontving ideeën van over de hele wereld, van bosbeschermende berenrobots tot op krabben geïnspireerde ruimterovers – zelfs een robotachtige zee-egel.

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (1)