PLOT-conferentie: van rubber tot UV-C licht

Op 24 november houdt Platform Omgevingstechnologie (PLOT) de digitale editie van de PLOT Conferentie 2020. Via webinars worden mogelijkheden verhelderd omtrent het ‘testen’ op het gebied van omgevingstechnologie met als uiteindelijk doel tot producten te komen die in praktijkomstandigheden net zo functioneren als verwacht wordt door de consument.

Het programma bestaat uit technische en interactieve webinars van de exposanten en plenaire sprekers. De dag start met de presentatie van Gerben Bartels van Akron. Hij zal een introductie geven over ED Shaker Testing. Vervolgens laat Kees Winkel van Weiss Technik zien hoe je door gebruik te maken van simpele technieken de operationele kosten kan verlagen van klimaatsimulatietestapparatuur. Om 11.30 uur start de presentatie ‘Endurance Testing – the added value of stand-alone intelligent dataloggers’ door Wieland Brückner, Delphin Technology (namens CN Rood).

Na de pauze is er aandacht voor desinfectie met UV-C licht: Jorrit Hillaert van Rycobel presenteert toepassingen en gevolgen voor materiaalduurzaamheid. Hoe kan versnelde veroudering van rubber bijdragen aan verbetering van klantproducten en wat zijn de mogelijkheden om gestandaardiseerde (versnelde) verouderingstesten uit te voeren? Hierover zal Kuno Dijkhuis van Elastomer Research Testing meer vertellen om 14.00 uur. Aan het eind van de dag vertelt Marc van Woensel van Cohesys welke invloed tijd kan hebben op metalen.

Meer informatie en aanmelden