Piet van Rens krijgt Lifetime Achievement Award van ASPE

De American Society of Precision Engineering heeft zijn Lifetime Achievement Award dit jaar toegekend aan Piet van Rens. ‘Piet is een van de pijlers van de Nederlandse fijnmechanica-gemeenschap en een buitengewoon begaafd beoefenaar van de kunst van de fijnmechanica. Zijn bijdragen zijn terug te vinden in veel huidige ultrahoge precisiemachines die tegenwoordig in gebruik zijn.’

Piet van Vens krijgt Lifetime Achievement Award van ASPE

Piet C.J. van Rens behaalde zijn M.Sc. graad in de werktuigbouwkunde in 1980 aan de TU Eindhoven. Hij komt uit de stal van Wim van der Hoek en was enkele jaren diens assistent bij Philips CFT. Ook werkte hij mee aan Het Duivels Prentenboek. Hij werkte verder 3 jaar bij het Laboratorium voor Ruimteonderzoek in Utrecht en 24 jaar bij Philips.

Van Rens werkt op het hoogste niveau van precisie in toepassingen als lithografie en elektronenmicroscopie. Hij heeft ook vele generaties precisie-ingenieurs zowel formeel als informeel lesgegeven, waaronder zes jaar op parttime basis aan de TU in Delft en 30 jaar aan het Mikrocentrum in Eindhoven.

De afgelopen tien jaar was Van Rens een praktiserend onafhankelijk ingenieur, voornamelijk werkzaam voor Settels Savenije Group of Companies en hun klanten zoals ASML, in allerlei zeer nauwkeurige technologische toepassingen.

‘Piet heeft een lange geschiedenis bij ASPE, waar hij veel van zijn zuurverdiende kennis en ervaring heeft overgedragen via zeer goed ontvangen tutorials in het ASPE-zelfstudieprogramma’, zo besluit de organisatie.

Vorig jaar ging de Lifetime Achievement Award trouwens ook naar een Nederlander, namelijk Jan van Eijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *