PhotonVentures haalt 60 miljoen euro op als impuls voor Europese fotonica-startups

PhotonVentures heeft een durfkapitaalfonds gelanceerd dat zich richt op fotonische chip startups en scale-ups in een vroege fase. In de eerste financieringsronde is €60 miljoen opgehaald met PhotonDelta als hoofdinvesteerder. Het nieuwe fonds wil begin volgend jaar meer dan verdubbelen.

Tags:
logo

PhotonVentures wil in totaal 100 tot 150 miljoen euro ophalen, met de uiteindelijke afsluiting gepland voor begin 2024. Het fonds richt zich bij voorkeur op Serie A-rondes, met als doel investeringen tussen 1 en 2,5 miljoen euro. De investeringsstrategie bouwt voort op het PhotonDelta ecosysteem om Europese startups en scale-ups een extra impuls te bieden.

PhotonVentures is een onafhankelijk deep-tech venture capital fonds dat is voortgekomen uit PhotonDelta. De organisaties zijn strategische partners met als doel de snelle groei van de Europese fotonica-industrie te ondersteunen.

Het fonds wil eerst investeren in 15 deep-tech bedrijven met het potentieel om uit te groeien tot internationale winnaars in hun sector. De startups moeten een geïntegreerd, op fotonica gebaseerd Minimal Viable Product (MVP) hebben dat verbonden is met het Europese ecosysteem.

Het bestuur van PhotonVentures bestaat uit Joachim de Sterke, Pieter Klinkert en Rijkman Groenink.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *