Philips en Arnold Schwarzenegger willen ledverlichting in steden

Op de eerste internationale conferentie over duurzame energie georganiseerd door het R20-initiatief (‘Regions of Climate Action’) hebben Philips en R20 de aandacht gevestigd op de voordelen die een snelle omschakeling naar slimme en energiezuinige ledverlichting biedt voor subnationale overheden (deelstaten, regio’s, provincies/districten en steden).

"Ledtechnologie heeft haar betrouwbaarheid bewezen en het is nu tijd om de invoering ervan te versnellen. Met ledverlichting kunnen gemeenten de veiligheid voor hun inwoners verbeteren, de energiekosten voor de belastingbetaler terugdringen en middelen vrijmaken voor de bevordering van economische groei", aldus Eric Rondolat, CEO van Philips Lighting.

Schwarzenegger

"In steden, deelstaten en provincies valt nog heel veel winst te behalen op het gebied van energiezuinigheid", aldus Arnold Schwarzenegger, oprichter en voorzitter van het R20-initiatief. "Wij zijn blij dat Philips zich heeft aangesloten bij onze campagne voor energiezuinige gebouw- en straatverlichting. Iedereen kan een ‘actieheld’ zijn door bij te dragen aan de opbouw van duurzame gemeenschappen en de bestrijding van klimaatverandering."

Tijdens de conferentie hebben Philips en R20 gezamenlijk aangekondigd dat zij in de loop van het eerste kwartaal van 2013 een ‘toolkit’ voor ledstraatverlichting zullen introduceren. Hiermee kunnen subnationale overheden snel actie ondernemen voor betere straatverlichting met ledtechnologie.

bron: Philips