Parhelion’s LDG Light Bulb is finalist Edison Awards (video)

Op 23 april worden in New York de Edison Awards uitgereikt. Deze awards refereren aan het doorzettingsvermogen en de inventiviteit van Thomas Edison, en honoreren innovatie, creativiteit en vindingrijkheid in de wereldwijde economie. Het Amerikaanse bedrijf Parhelion is met de LDG Light bulb in de categorie Health, Safety & Emergency Response uitgeroepen tot Award Finalist van 2015.

a 3 jaar onderzoek en ontwikkeling introduceert Parhelion deze innovatie, een nanotechnologisch laserlicht dat duidelijke navigatie door rook, vuur en mist mogelijk maakt. Parhelion wil eigen lasertechnologieën in het dagelijks leven integreren, op een kosteneffectieve manier doen en met een FDA (Food & Drug Authority) goedkeuring.

Parhelion is een lasertechnologiebedrijf, gevestigd in het Research Triangle gebied van North Carolina, Verenigde Staten. Parhelion wil laserlichttechnologie naar een nieuw niveau tillen, door het te gebruiken voor het oplossen van dagelijkse problemen. Door toegankelijke, veilige, innovatieve en goed ontworpen laseroplossingen te ontwikkelen, gebruikt men de unieke kenmerken van laserlicht voor consumentenproducten.

Baanbrekend

"Het is bijzonder om te zien dat bedrijven zoals Parhelion Thomas Edison’s nalatenschap voortzetten door het conventionele denken te tarten," zegt Frank Bonafilia, executive director van de Edison Awards. "De Awards erkennen baanbrekende producten en diensten, en ook de teams die hierachter zitten en deze producten naar de consument brengen." De winnaars worden bekendgemaakt op 23 april 2015 tijdens het Edison Awards Annual Gala, dat wordt gehouden in het historische ‘Ballroom of the Capitale’ in New York City.

"Deze nieuwe toepassing voor het laserlicht in combinatie met nanotechnologie brengt verdere oplossingen voor alledaagse problemen en opent een nieuwe markt voor lasers in veiligheid en recreatie-activiteiten", zegt Jim Redpath, COO van Parhelion. "Wat ons gemotiveerd hield gedurende al deze jaren van R&D, was het voorstellen dat onze LDG zelfs maar één enkel leven in een noodsituatie zou kunnen redden."

Strenge criteria

Genomineerden van de Edison Award worden beoordeeld door meer dan 3000 senior business executives en academici vanuit de Verenigde Staten. Met het verkiezen van de finalisten erkent deze jury het succes van deze bedrijven en het feit dat ze weten te voldoen aan alle strenge kwaliteitscriteria van de Edison Awards.

De Edison Awards zijn onderdeel van Edison Universe, een liefdadigheidsinstelling die zich wijdt aan het bevorderen van toekomstige vernieuwers.

Voor meer informatie over de Edison Awards, Edison Universe en een lijst van eerdere winnaars, kijk op http://www.edisonawards.com/.

Over Parhelion

Parhelion is een lasertechnologiebedrijf uit North-Carolina dat de eigenschappen van laserlicht wil gebruiken in commerciële producten. De tweelingbroers Jim en Richard Redpath zijn de oprichters van het bedrijf. Jim, die is afgestudeerd aan de universiteit van Arizona, is chief operating officer en zijn belangrijkste taak is de productie. Richard, afgestudeerd aan de Carnegie Mellon University, is chief technical officer en is Tag-lid voor lasertechnologie bij IEC. De chief commercial officer van Parhelion is de Nederlander Erik Wellen die tijdens zijn tijd in het Midden-Oosten, waar hij verantwoordelijk was voor de verkoop van grootschalige IT-oplossingen, in aanraking kwam met de "laser twins". De tweeling heeft Erik, die twee master-titels behaalde  aan de Erasmus Universiteit Rotterdam / Rotterdam School of Management,  gevraagd om toe te treden tot de onderneming en mee te werken aan de volgende groeifase van de onderneming.

http://www.parhelion.com//edison.html