OV-chip mobiel moet plastic OV-chipkaart vervangen

OV-reizigers kunnen nu in- en uitchecken met hun mobiel. Reizen met OV-chip mobiel maakt een OV-chipkaart in de portemonnee overbodig.

Zo’n 89 procent van de Nederlanders heeft een smartphone. En niet onbelangrijk: we hebben ‘m ook bijna altijd op zak. Dankzij de NFC SIM-kaart van KPN is er steeds meer mogelijk met je mobiel, zoals contactloos betalen en in- en uitchecken in het openbaar vervoer. Hierdoor worden plastic kaarten overbodig en de smartphone de portemonnee of zelfs de sleutelbos vervangen.

KPN, alle openbaar vervoerders, Vodafone en Translink hebben nu de  OV-chip mobiel geïntroduceerd. Voorlopig kunnen gebruikers van OV-chip mobiel alleen nog tegen vol tarief reizen met automatisch opladen. De introductie van andere mogelijkheden (bijvoorbeeld saldo opladen vanuit de app) staat hoog op de ontwikkelagenda. Andere toepassingen, zoals de studentkorting en de NS business card, worden in de loop van 2017 en 2018 geïmplementeerd.

OV-chip mobiel biedt reizigers voordelen:

  • Ze zien in de OV-chip mobiel app of ze in- of uitgecheckt zijn.
  • Ze zien in de OV-chip mobiel app wat hun actuele saldo is.
  • Ze kunnen makkelijk en snel een overzicht van hun gemaakte reizen inzien.
  •  Met OV-chip mobiel worden ze eraan herinnerd of ze zijn vergeten in- of uit te checken..

De OV-chip mobiel app is te downloaden voor Android-gebruikers via de Google play store. Tijdens de installatie wordt direct gekeken of het gebruikte toestel geschikt is en of het de juiste NFC SIM-kaart heeft.

www.ov-chipmobiel.nl.