Oprolbaar zonnepaneel voor smartphones

Het Rotterdamse ontwerpbureau Waacs ontwikkelde een prototype van een oprolbaar zonnepaneel voor het laden van smartphones. Het paneel, met een vermogen van 0,7 watt, is ondergebracht in een lichtgewicht aluminium koker.

"Het vermogen van het paneel – op basis van titanium oxide – is voldoende om een smartphone op te laden", zegt creatief directeur Marcel Jansen. "Aan de zijkant van de huls zit een uitgang  voor zowel USB als mini-USB om het apparaat aan te sluiten."

Het zonnepaneel heeft een interne batterij, waarmee een smartphone een uur kan worden geladen. De batterij is dab leeg en de oprolbare solarcharger heeft ongeveer zes uur nodig om de batterij zelf te laden.

Het apparaat bevindt zich nu in het stadium van prototype. "We willen het op de markt brengen. Maar in Nederland duurde het veel te lang voordat een belangstellende zich meldde", zegt Jansen. "Daarom hebben we het ontwerp aangemeld bij het designblog DesignBoom. "We hebben nog geen telefoontjes uit de VS gehad, maar de activiteiten op de website zijn wel toegenomen."

Deze flexibele lader is alleen sterk genoeg voor een smartphone. Het team van Waacs werkt voor iPads en andere tablets aan een ander product.

Zie ook http://www.waacs.com/projects/rollable-solar-charger/