Oproep voor kandidaten voor de HTSP Action Award 2012

Het High Tech Systems Platform (HTSP) deelt jaarlijks een prijs uit voor het bedrijf dat de beste prestatie heeft geleverd in de hightech. Daarbij gaat het niet alleen om technologische innovatie maar vooral ook om succesvolle samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen. Beide criteria tellen voor deze prijs even zwaar mee in de beoordeling.

De Award is geen geldprijs, maar een erkenning van branchegenoten voor een opmerkelijke prestatie. Het doel is om voor elkaar en voor het publiek zichtbaar te maken dat binnen de hightechindustrie uitzonderlijke prestaties worden geleverd. De winnaar ontvangt een beeld van beeldhouwer Hans van Eerd. De prijs wordt op 8 november 2012 uitgereikt tijdens het evenement Bits&Chips 2012 Embedded Systems.

  

Criteria

Het belangrijkste criterium is de wijze van samenwerking met andere bedrijven, kennisinstituten zoals TNO of het Holst Centre en (technische) universiteiten. Het hoofdcriterium is dat de samenwerking tussen verschillende bedrijven én met de kennisinstituten aantoonbaar tot een resultaat heeft geleid dat een afzonderlijk bedrijf niet alleen had kunnen bereiken. Daarbij wordt in het bijzonder gekeken naar de thema’s product- of applicatieontwikkeling, technologische innovatie of milieu en duurzaamheid. Bij de jurering worden deze hoofdcriteria vertaald in de volgende waarderingscriteria:

  1. Is er uit die samenwerking ook werkelijk iets bijzonders voortgekomen? Bijvoorbeeld een zeer innovatief product, een nieuwe of verbeterde applicatie of een hogere mate van duurzaamheid?
  2. Is er sprake van een duidelijk toegevoegde waarde voor klanten? Bijvoorbeeld een aansprekende kostenreductie of een doorbraak in een nieuwe markt?
  3. Draagt het bij aan maatschappelijke behoeften als duurzaamheid, gezondheid, veiligheid?
  4. Kan het gepresteerde als een stimulerend rolmodel gezien worden voor de industrietak dat navolging verdient? Is het een voorbeeld van wat het platform wil promoten: het opbouwen van business, met posities in de wereldwijde top drie op basis van innovatieve onderscheidende hightech producten/systemen en excellente bedrijfsvoering op basis van intensieve onderlinge samenwerking tussen bedrijven en kennisinstituten.

  

High Tech Systems Platform

Het High Tech Systems Platform (HTSP) is de FME-brancheorganisatie voor geavanceerde maakbedrijven die een aantal aspecten met elkaar gemeen hebben. Het zijn system integrators die sterk afhankelijk zijn van de kwaliteiten van de bedrijven die hen toeleveren. Zij investeren veel geld in R&D. Meer dan 70% van hun producten wordt geëxporteerd. De toegevoegde waarde voor klanten en gebruikers is groot. Het aantal hoger opgeleide technici bedraagt vaak meer dan 60%. De HTSP bedrijven werken onder meer samen aan het uitbouwen van de relatie met politieke besluitvormers, onderwijsinstellingen en kennisinstituten op het gebied van onderwijs, innovatie, internationale profilering en wet- en regelgeving.

Aanmelden

Denkt u dat uw bedrijf in aanmerking komt, of kent u een bedrijf dat in aanmerking zou kunnen komen voor de HTSP Action Award 2012? Vul dan het aanmeldingsformulier in en geef een goede beschrijving van de prestatie. De uiterste inschrijfdatum is 5 oktober 2012. De onafhankelijke jury, bestaande experts, bestuurders en directeuren van technologische bedrijven, kiest uit de aanmeldingen drie genomineerden.