Ontwerpaspecten van 3D printing van onderdelen in metaal

Op de Constructeursdag op 19 november spreken Daan Kerstens, CEO en oprichter van Additive Industries en Philippe Reinders Folmer, van Renishaw Benelux over industriële additieve productie.

Additive manufacturing en 3D printing maken verregaande optimalisatie van stijfheid, sterkte en materiaalgebruik mogelijk. Het ontwikkelde 3D CAD model gaat direct naar de 3D printer. Beide sprekers laten zien wat er mogelijk is en wat de impact js op het ontwerpproces.

Daan Kersten is al van jongs af aan in de greep van het industriële ondernemerschap. ‘Masters’ in zowel werktuigbouwkunde als bedrijfskunde hebben een stevige basis gelegd voor zijn professionele carrière in de maakindustrie en het starten en leiden van diverse ondernemingen. Kersten is een ‘serial entrepreneur’ die zowel nieuwe business-modellen bedenkt als realiseert – pragmatisch, enthousiast, volhardend en kostenbewust. Onlangs heeft hij, samen met Jonas Wintermans, Additive Industries opgericht – een hightech start-up gericht op het 3D-printen van functionele onderdelen in diverse metalen op industriële schaal. Additive Industries wil ‘additive manufacturing’ van ‘lab’ naar ‘fab’ brengen en zo de hightech maakindustrie laten profiteren van de mogelijkheden die additive manufacturing te bieden heeft als het gaat om het creëren van lichtere, compacte, geïntegreerde complexere producten en onderdelen met betere thermische prestaties/eigenschappen.

 Kijk hier voor meer informatie over de Constructeursdag 2013