Onterechte kritiek Heemskerk maatschappelijk ondernemen

Ondernemingsorganisatie VNO-NCW is verbaasd over het bericht dat Staatssecretaris Heemskerk vindt dat Nederlandse bedrijven zich te weinig inzetten voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

VNO-NCW wijst erop dat Nederlandse bedrijven internationaal tot de top behoren als het gaat om duurzaamheid en MVO. Nederlandse bedrijven zitten in de kopgroep van de prestigieuze Dow Jones Sustainability Index, die meet of bedrijven voldoen aan economische, milieu- en sociale criteria. Steeds meer bedrijven en branches hebben een concrete MVO-aanpak en ook internationale productie- en handelsketens krijgen steeds meer aandacht, zoals in het Initiatief Duurzame Handel. Recent nog hebben 54 Nederlandse CEO’s in een brief aan Minister Koenders aangekondigd de komende 5 jaar honderden miljoenen te investeren in het uitbouwen van duurzame handelsketens.

VNO-NCW vindt dan ook dat de overheid bedrijven beter kan ondersteunen in hun initiatieven voor verantwoord ketenbeheer, dan ze te verwijten weinig te doen.