Online contactplatform Powertransmissions

De website Powertransmissions brengt aanbieders en afnemers van aandrijftechnische producten dichter bij elkaar. Op de site zijn producten in 22 categorieën aan te bieden of op te zoeken.

Powertransmissions.org  is opgezet door Dick van Opzeeland. Hij merkte dat het zoeken naar producten steeds moeilijker wordt, omdat de productprogramma’s verder uitbreiden en het opbouwen van de juiste voorraden steeds lastiger is. Ook kunnen vraag en aanbod sterk fluctueren, wat weer tot voorraadvorming bij leveranciers, of lange levertijden bij afnemers leidt.

Op Powertransmissions schrijft een aanbieder zich in als ‘member’ (lid) en een afnemer zich in als ‘user’ (gebruiker). Een member kan aangeven van welke klanten hij aanbiedingen wil ontvangen en een user kan op zijn beurt weer aangeven welke producten hij zoekt. Users kunnen ook zoeken op de aanbieder met de beste prijs, of degene met de juiste voorraad. Een soort ‘matchingsite’ voor aandrijftechniek, waar nu al ruim 13 000 producten in de databank staan.