Omzetrecord voor Pilz

Pilz kan boekjaar 2022 als succesvolste ooit alweer uit de boeken schrappen. In 2023 is de omzet verder gestegen van ruim 403 miljoen euro naar 433 miljoen euro. Maar 2023 had wel twee gezichten, zo vertelde Susanne Kunschert, samen met haar broer Thomas Pilz beherend vennoot van de Duitse automatiseerder tijdens het jaarlijkse persgesprek op 16 april 2024. En voor dit jaar lijkt dat ook het vooruitzicht..

In de terugblik op 2023 noemt Kunschert het een jaar met twee kanten. Tot aan de zomer was de vraag hoog – met nog steeds de nodige uitdagingen in de toeleverketen. In de productie werd in drie ploegen gewerkt om aan de vraag te voldoen. Maar vanaf het tweede kwartaal liepen de bestellingen terug, volgens haar vooral te wijten aan het algemeen verslechterende economische klimaat in de machinebouw.

Record op thuismarkt

Desondanks werd op thuismarkt Duitsland voor het eerst een omzet van meer dan 100 miljoen euro behaald. Ook elders in Europa – Kunschert noemt met name Italië, Zwitserland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en Turkije – nam de omzet toe. In Azië blijft Pilz bouwen aan verkoop- en technische ondersteuningsteams en wordt nauw samengewerkt met lokale distributeurs In landen als Thailand, Maleisië en Vietnam wordt het onderwerp veilige automatiseringstechnologie steeds belangrijker. Dit is niet in de laatste plaats te danken aan multinationals die daar productiecapaciteit opbouwen en wereldwijd een uniform veiligheidsbeleid hanteren.

Grootste order in Zuid-Amerika

Waren in Azië Korea en India de landen met de grootste omzetstijging, 2023 bleek een recordjaar voor alle dochterondernemingen in Noord- en Zuid-Amerika. In Zuid-Amerika wist Pilz onlangs de grootste order voor diensten uit de geschiedenis van het bedrijf binnen te halen: advies, risicobeoordeling en een veiligheidsconcept voor een industrieel bedrijf op 32 locaties met meer dan 30.000 machines. Mogelijkheden voor verdere groei ziet Kunschert voldoende op de Noord-, Midden- en Zuid-Amerikaanse markt.

40 miljoen euro geïnvesteerd

Kunschert ziet ook 2024 als een jaar van verandering: “We begonnen met een zeer lage orderontvangst, en dat betekent een lage benutting van de productiecapaciteit. We moeten ervan uitgaan dat de situatie de komende maand hetzelfde zal blijven als gevolg van de te grote voorraden en de afbouw van de voorraden. Maar we verwachten een stijging van onze orderinkomsten in het laatste kwartaal van dit jaar.” Die zullen Pilz geen problemen opleveren als het om productiecapaciteit gaat: “.. we [hebben] de afgelopen drie jaar bijna 40 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding en modernisering van onze machines en systemen.”

Contactgegevens
AdresHavenweg 22
Postcode en plaats
4131 NM Vianen
Telefoon0347-320477
E-mail
Meer informatieInformatie aanvragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *