Oceanz en AM-Flow werken aan volledig geautomatiseerde Additive Manufacturing productielijnen

3D-print serviceprovider Oceanz 3D Printing en AM- Flow, ontwikkelaar van end-to-end technologie voor de Additive Manufacturing industrie, gaan een partnership aan om volledig geautomatiseerde Additive Manufacturing productielijnen te ontwikkelen.

Het modelontwerp en het 3D-printproces van Additive Manufacturing (AM) verlopen digitaal, maar daarna volgen diverse handmatige processtappen als schoonmaken, identificeren, sorteren en het controleren van kwaliteit. Met de samenwerking focussen de bedrijven op de automatisering van het post-productieproces en hopen dit daarmee te optimaliseren als concurrerende productietechnologie.

CEO Stefan Rink van AM-Flow : "Nu is het moment aangebroken dat Additive Manufacturing een serieus alternatief is voor traditionele massaproductie-methodes. Om dit te bereiken moet de gehele digitale workflow optimaal ingericht zijn en handmatige processen tot een minimum beperkt worden. Met onze AM- Flow technologie zijn wij in staat deze end-to-end industrialisatie te bieden."

"Wij zien het belang van het toepassen en ontwikkelen van nieuwe technologische principes, zoals automatische identificatie, AI en machine learning, en stellen onze productiefaciliteiten als ‘living lab’ ter beschikking", zegt CEO Erik van der Garde van Oceanz.