NXP Semiconductors bouwt samen met Vanguard International Semiconductor productiefaciliteit in Singapore

NXP Semiconductors uit Eindhoven en Vanguard International Semiconductor Corporation uit Singapore richten een joint venture op voor de bouw van een nieuwe 300mm halfgeleider wafer productiefaciliteit in Singapore genaamd VisionPower Semiconductor Manufacturing Company.

De fabriek gaat 130 nm tot 40 nm gemengde signaal-, vermogensbeheer- en analoge producten maken, gericht op automotive, de industrie en consumenten en mobiele telefonie markt. Het is de bedoeling dat de onderliggende procestechnologieën door TSMC in licentie worden gegeven en overgedragen aan de joint venture.

Waferfabriek

De joint venture zal in de tweede helft van 2024 beginnen met de bouw van de eerste fase van de waferfabriek, in afwachting van alle vereiste goedkeuringen van regelgevende instanties. De joint venture zal opereren als een onafhankelijke, commerciële leverancier, die beide partners een gegarandeerde proportionele capaciteit biedt, met een verwachte output van 55.000 300mm wafers per maand in 2029. De joint venture zal ongeveer 1.500 banen creëren in Singapore.

De totale kosten van de eerste fase worden geschat op $7,8 miljard. VIS zal 2,4 miljard dollar inbrengen, wat neerkomt op een belang van 60 procent in de joint venture, en NXP zal 1,6 miljard dollar inbrengen voor de resterende 40 procent. VIS en NXP zijn overeengekomen nog eens $ 1,9 miljard in te brengen, dat zal worden gebruikt voor de infrastructuur van de langetermijncapaciteit. De resterende financiering, inclusief leningen, zal door derden aan de joint venture worden verstrekt. De fabriek zal worden geëxploiteerd door VIS.

Reactie NXP

“NXP blijft proactieve acties ondernemen om ervoor te zorgen dat het een productiebasis heeft die concurrerende kosten, leveringscontrole en geografische veerkracht biedt om onze groeidoelstellingen voor de lange termijn te ondersteunen”, zegt Kurt Sievers, president en CEO van NXP. “Wij geloven dat VIS zeer geschikt is en de complexiteit van het samen met NXP bouwen en exploiteren van een 300mm-fabriek voor analoge gemengde signalen volledig begrijpt. Het joint venture partnerschap dat we met VIS willen aangaan past perfect binnen de hybride productiestrategie van NXP.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *