NTS-Group opent assemblagefabriek in Brno

De NTS-Group heeft een nieuwe assemblagefabriek geopend in het Tsjechische Brno, NTS Mechatronics Brno. Deze vestiging in Oost-Europa fungeert onder de vlag van de Eindhovense assemblagevestiging NTS Mechatronics. De nieuwe fabriek zal in eerste instantie werk bieden aan een tiental medewerkers dat inmiddels in Eindhoven is opgeleid. Dit aantal zal de komende jaren met de toename van de omzet verder groeien.

Marc Hendrikse: "We willen met onze vestigingen graag daar aanwezig zijn waar onze klanten ook zitten om hen sneller en flexibeler te kunnen beleveren en extra service en ondersteuning te kunnen bieden. Naast de aanwezigheid van onze belangrijke klant FEI in Brno zien we vanuit Duitsland een stijgende trend ontstaan in outsourcing met een sterke focus op Oost-Europa. Met deze stap van de nieuwe fabriek in Brno komen we tegemoet aan een vraag vanuit de markt."

Groei en ontwikkeling

NTS heeft al een fabricagevestiging in Tsjechië, NTS Prometal, waar metalen componenten worden gemaakt en gelakt. Ook daar wordt de stijgende vraag vanuit de Duitse markt waargenomen. Brno is de tweede grootste stad van Tsjechië waar veel hoog opgeleide mensen wonen. Er is een technische universiteit met zo’n 23 000 studenten en er zijn goede opleidingen in mechanica en elektronica. "De keuze om ons hier te vestigen is dus vanuit diverse oogpunten een logische", aldus Hendrikse. "Vanuit Eindhoven is deze stad bovendien goed en snel te bereiken en de nieuwe fabriek ligt op rijafstand van onze andere vestiging. Deze nieuwe locatie biedt ons ruimte voor groei en verdere ontwikkeling."

Flexibiliteit, snelheid en kosten zijn key

De NTS-Group breidde afgelopen jaar al uit met nieuwe vestigingen in Singapore en China om aan de wensen en eisen van haar internationale opdrachtgevers tegemoet te komen. Fysieke nabijheid van een toeleverancier is vaak essentieel; flexibiliteit, snelheid en kosten zijn key. De plannen voor een assemblagebedrijf in Tsjechië waren al langer aanwezig, NTS doorzoekt doorlopend of er meerwaarde is te behalen door het openen van nieuwe vestigingen. Hendrikse: "Locatie van activiteiten en samenwerkende partners is een continu aandachtspunt. Per project wordt gezocht naar een optimaal renderende combinatie van activiteiten, wie wat waar doet. We willen onze klanten wat betreft productie en assemblage zo lokaal mogelijk bedienen met onze vestigingen. NTS Mechatronics Brno is een logische en belangrijke stap in deze strategie."