NTS Botech ‘voorbeeld voor techniekpromotie en het opleiden van jonge vakmensen’

NTS Botech in Helmond heeft de William Pijnenburg award 2022 gekregen. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt namens Brainport Industries College aan een bedrijf dat zich onderscheidt in betrokkenheid en actieve inzet op het gebied van techniekpromotie, het opleiden van vakmensen en samenwerking met het onderwijs.

NTS Botech ‘voorbeeld voor techniekpromotie en het opleiden van jonge vakmensen’
Pierre Penninx is onlangs uitgeroepen tot beste praktijkbegeleider in de categorie Techniek & Gebouwde Omgeving.

Het bedrijf is volgens de jury een voorbeeld in de regio op gebied van techniekpromotie, opleiden van jonge vakmensen en als ambassadeur in het verbinden van bedrijven in het opleiden in de regio. Eerder dit jaar is Pierre Penninx, CNC-specialist bij NTS Botech uitgeroepen tot praktijkopleider van het jaar. Directeur Ronald van Mil: “We steken veel tijd en energie in het scholen en begeleiden van mensen die geïnteresseerd zijn in techniek. We komen op basisscholen, maar staan ook voor de klas bij het Techniek Centrum Brainport in Deurne. Het is heel mooi dat we hiervoor in het zonnetje worden gezet”

De promotie van techniek wordt samen met collega-bedrijven in de Peelregio en Stichting Hightech Helmond – de Peel vormgegeven. NTS Botech zorgt voor een continu contact met leerlingen van de basisschool tot en met de studenten van HBO/WO. Van Mil: “Wij als bedrijven zijn aan zet om anders en breder te (leren) kijken naar diversiteit van talent en onze bedrijven en beroepen zichtbaar te maken om een juist beeld te geven.”

Erkend leerbedrijf

NTS Botech is sinds de start aangesloten bij het BI College en heeft als erkend leerbedrijf al jarenlang ervaring met het opleiden van leerling vakmensen in de bewerking van natuursteen en metaal. Als ontwerper van componenten en totaaloplossingen voor grote, stabiele en nauwkeurige producten bewerkt NTS Botech een granieten rotsblok tot hoogwaardig component.

De leerlingen en studenten die bij NTS Botech in opleiding zijn of stage lopen kunnen rekenen op een zeer persoonlijke begeleiding en een uitdagende opdracht. NTS Botech ziet

het als uitdaging om niet alledaagse of complexe situaties aan te pakken met jongeren met diverse achtergrond en leercapaciteit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *