Nordic Semiconductor lanceert componenthaspels gemaakt van gerecyclede kunststoffen

Nordic Semiconductor gaat componenthaspels van gerecycled plastic gebruikt. Dit vermindert hun plasticafval met bijna 15.000 kilogram per jaar.

De klanten van Nordic behoren tot de grootste ‘consumenten’ ter wereld van halfgeleiderchips voor draadloze IoT-connectiviteit, waarbij jaarlijks honderden miljoenen apparaten worden ingezet met Scandinavische componenten.”

Naarmate het Internet of Things (IoT) groeit, zullen ook de volumes van deze chips toenemen die worden verbruikt in toepassingen zoals smart home, gezondheidszorg, asset tracking, professionele verlichting, gebouwautomatisering, slimme landbouw, nutsmetingen, draadloze audio en detailhandel.

Niet vastlopen

Het merendeel van de verpakkingsrollen voor componenten van Nordic maakt nu gebruik van opnieuw gemalen oude kunststoffen. Om deze mijlpaal te bereiken, moest Nordic zijn gerecycleerde kunststof componenthaspels testen en ervoor zorgen dat deze net zo betrouwbaar presteerden als traditionele niet-gerecyclede equivalenten, en voldeden aan alle relevante industriële normen voor componenttape en haspels. Dit betekent dat de verpakking niet kapot ging tijdens het transport, de waardevolle halfgeleideronderdelen van Nordic beschermde en niet vastliep bij invoer in snelle PCB-plaatsingsmachines.

“Onze klanten hebben onze gerecycleerde plastic componenthaspels zonder problemen in hun productieprocessen ingezet”, besluit Morken. “Wat ESG [Environmental, Social, and Governance] betreft, doen we ons best om onze groene praatjes waar te maken. Er zijn veel industriestandaard, minimale regels voor goede praktijken voor wat een leverancier van halfgeleiderchips zou moeten doen om zijn impact op het milieu te minimaliseren. klimaatverandering en het milieu zijn te belangrijk om aan minimumnormen te voldoen. Je probeert verder te gaan en je steentje bij te dragen aan het milieu. En dat is wat we hier hebben gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *