Nominaties voor 2020 Engineer Powerwoman award zijn geopend

De nominaties voor de Engineer Powerwoman award 2020 zijn geopend. De award bekroont een vrouw die met haar inzet, ideeën en/of technische kennis een grote bijdrage heeft geleverd aan haar organisatie.

Een onafhankelijke jury – bestaande uit leden van het Congress Advisory Committee – beoordeelt de nominaties en kiest op basis hiervan de 2020 Engineer Powerwoman. De winnaar krijgt de prijs overhandigd door Deutsche Messe op het WomenPower congres op 24 april 2020. 
Kenza Ait Si Abbou Lyadini
De winnaar van de 2019 Engineer Powerwoman award was Kenza Ait Si Abbou Lyadini, Senior Manager Robotics & Artificial Intelligence (Al) bij Deutsche Telekom IT. Zij stelt zeker dat de verschillende divisies binnen haar bedrijf klaar zijn voor digitalisering. Zo adviseert zij personeel en ontwikkelt automatisering- en kunstmatige intelligentie (AI)-oplossingen. Ook promoot zij het overdragen van kennis op het gebied van robotica en AI-oplossingen binnen haar bedrijf en daarbuiten. 
Zowel bedrijven en organisaties in Duitsland als daarbuiten kunnen vrouwelijke techneuten nomineren voor de 2020 editie van de award. Per bedrag is één nominatie toegestaan. Nomineren is mogelijk tot 11 februari 2020.