Powell Electronics sponsort TU/e ​​Revolution raceautoproject met connectoren en expertise

Geplaatst op 04 oktober 2021 om 10:15 uur
Powell Electronics sponsort TU/e ​​Revolution raceautoproject met connectoren en expertise
Powell Electronics, de leverancier van connectoren en meer voor high-rel-toepassingen, waaronder defensie, ruimtevaart en industrie, kondigt haar sponsoring aan van het raceautoproject Revolution van de TU/e. Doel is om het opladen van een elektrische auto net zo snel en gemakkelijk te maken als het tanken van een benzineauto.

Het InMotion-team krijgt zowel technische expertise als connectoren van Powell Electronics. De Revolution-raceauto zal worden gebruikt als platform om de snellaadtechnologie van InMotion te demonstreren en te testen.

 

Uit de laatste tests is gebleken dat het opladen van de auto slechts 12 minuten duurt. De auto zal in 2023 deelnemen aan de 24 uur van Le Mans als de eerste volledig elektrische endurance-raceauto.

 

Gary Evans, European MD van Powell Electronics: "Oplaadtijden zijn een van de belangrijkste problemen die mensen nog steeds ervan weerhouden om een elektrisch voertuig te gebruiken en we hopen dat InMotion succesvol zal zijn met hun huidige project en dat het hen een stap dichter bij het bereiken van hun hoofd doel."

 

Rainier Heijne, Team Manager van het InMotion studententeam: "Zonder de sponsoring van bedrijven als Powell Electronics zou een project als onze ‘Revolution' raceauto niet mogelijk zijn. We zijn erg dankbaar voor de uitstekende financiële en technische ondersteuning van Powell".

 

InMotion heeft sinds eind 2020 volop getest. De mogelijkheden bij TNO zijn bijvoorbeeld gebruikt om het batterijpakket, het hart van deze unieke elektrische raceauto, te testen op zijn snellaadmogelijkheden. Op Breda International Airport werden de eerste rijtesten gedaan tot 205 kilometer per uur. Deze tests helpen het team te zorgen dat de raceauto zo stabiel mogelijk rijdt.

 
© Engineersonline.nl