De autonome laser-wieder (video)

Geplaatst op 24 juni 2021 om 10:01 uur
De autonome laser-wieder (video)
Nooit meer gif spuiten. Dat moet als een droom klinken voor veel boeren en natuurliefhebbers. Het Amerikaanse bedrijf Carbon Robotics heeft een machine ontwikkeld die dit mogelijk maakt. De Autonomous Weeder maakt gebruik van robotica, AI en lasertechnologie om autonoom door akkers te rijden om onkruid te identificeren, te bestrijden en te verwijderen.

De robots gebruiken krachtige lasers om onkruid uit te roeien door middel van thermische energie, zonder de bodem te verstoren. Boeren hoeven minder pesticiden te gebruiken en hebben er minder werk aan, terwijl de betrouwbaarheid en voorspelbaarheid van kosten, gewasopbrengst worden verbeterd.

 

De Autonomous Weeder is ontworpen voor rijengewassen op velden van 80 tot tienduizenden hectacre. Een enkele robot zal 15-20 hectare per dag wieden. Sinds de oprichting in 2018 heeft het bedrijf nauw samengewerkt met boeren om zijn technologie te ontwikkelen, die effectieve en efficiënte onkruidverwijdering ondersteunt voor zowel conventionele als biologische boeren. De robots hebben bètatests ondergaan op boerderijen met speciale gewassen, op velden met een verscheidenheid aan gewassen, waaronder broccoli en uien.

 

Patrouille

De Weeder draait dag en nacht en gebruikt zijn GPS- en computervisie-geleidingssysteem om op het veld te blijven, door voren te navigeren en automatisch om te draaien voor de volgende rij.

 

Identificeren

Camera's met hoge resolutie scannen de akker, gewassen en onkruid in realtime. Een robuuste supercomputer aan boord maakt gebruik van machine learning om invasieve onkruiden (groen) tussen de waardevolle gewassen te identificeren. Dit gebeurt in milliseconden.

 

Vernietigen

Krachtige lasers richten thermische energie op het meristeem van elk onkruid. De Weeder kan 100.000 onkruiden per uur doden met behulp van acht gelijktijdig werkende lasermodules die snel zaps leveren op opkomend onkruid.

 

AI

 

Lasers

 

Aandrijving

 

Navigatie

 
© Engineersonline.nl