Verder vliegen dankzij elektrische motor met hoge vermogensdichtheid (video)

Geplaatst op 08 december 2020 om 10:45 uur
Verder vliegen dankzij elektrische motor met hoge vermogensdichtheid (video)
Waarschijnlijk kom je verder met je elektrische vliegtuig als je de elektromotor en omvormer combineert tot één lichtgewicht eenheid. De HPDM-250 geïntegreerde motoraandrijving met ultrahoge vermogensdichtheid, ontworpen door H3X Technologies uit Minneapolis (VS) levert een continue vermogensdichtheid van 13,3 kW / kg in een motor van 15 kg.

De HPDM-250 levert 250 kW piekvermogen gedurende 30 seconden, genereert 95 Newtonmeter continu koppel en beheert tot 800 V DC met 96,7% piekmotorefficiëntie, 99% piekomvormerefficiëntie en een gecombineerd piekrendement van 95,7%.

 

Gewichts- en massabeperkingen worden bereikt door gebruik van een statorspoel die is ge3D-print uit puur koper met 93% geleiding om een kopervulfactor van meer dan 70% te bereiken en de continue stroomdichtheid te verbeteren. Een enkele, synergetische koelmantel die wordt gebruikt om tegelijkertijd zowel de vermogenselektronica als de motor te koelen, vermindert ook de massa en het volume van het systeem.

 

H3X ziet elektrische Vtols, onbemande luchtvaartuigen en regionale vliegtuigmarkten als waarschijnlijke toepassingsgebieden voor de op korte termijn. Als langere termijn doel richt het zich op grote commerciële geëlektrificeerde vliegtuigen..

 

 
© Engineersonline.nl