EZK Energy Award Bedrijven open voor inschrijving

Geplaatst op 19 oktober 2020 om 12:12 uur
EZK Energy Award Bedrijven open voor inschrijving
De inschrijving voor de EZK Energy Award 2020 is geopend. Bedrijven die zich positief onderscheiden op het gebied van energiebesparing, duurzaam opwekken en het gebruik van hernieuwbare warmte kunnen zich aanmelden.

Aanmelden kan tot 19 november, 17.00 uur via het online inschrijfformulier.

 

In december worden de drie genomineerden bekend gemaakt. De winnaar wordt bekend gemaakt op het EZK-evenement op 28 januari 2021. De genomineerden maken naast de award kans op 25.000 euro, aandacht via het EZK-evenement, een VIP-lunch tijdens het evenement en een bedrijfsbezoek door de minister van EZK.

 

Beoordeling

Aanmeldingen worden door de jury beoordeeld op 3 criteria:

  1. Significante verduurzaming van energieverbruik binnen de onderneming (duurzame opwekking en/of energiebesparing en/of hernieuwbare warmte ). Hier wordt mee bedoeld: een aantoonbare reductie van het gebruik van fossiele brandstoffen middels energiebesparing en/of door extra duurzame opwekking van energie binnen de eigen inrichting (vanuit duurzaamheidstreven en niet zozeer vanuit het oogpunt het als commerciële toepassing verder in de markt te zetten).
  2. Meest vernieuwende/innovatieve toepassing van bestaande technieken.
  3. Bredere toepasbaarheid/in welke mate inspireert de toepassing anderen (veelal bedrijven met minder dan 250 werknemers) om dit na te volgen.

Jury

 
© Engineersonline.nl