Mondkapjes voor Máxima

Geplaatst op 23 juni 2020 om 09:04 uur
Mondkapjes voor Máxima
Nederland telt vele ontwerpbureaus, maar er zijn ook ontwerpers die ‘voor zichzelf’ werken. Zoals Linda Zoon.

Wanneer ben je voor jezelf begonnen?

Na circa tien jaar in dienst bij diverse drukkerijen als grafisch ontwerper en grafisch technicus, zette ik in 1993 de stap naar een eigen bedrijf (DUS bv) voor grafische vormgeving en illustratief werk.

 

Waar is je werkplek?

Mijn studio is gevestigd in een winkelpand in het centrum van Rotterdam. Als geboren en getogen Rotterdammer een fantastische inspirerende werkplek. Via mijn etalage, een echte eye catcher, krijg ik regelmatig bezoekers die een bestelling plaatsen.

 

Wat doe je precies?

Mijn werk bestaat uit het vormgeven van alles wat met communicatie te maken heeft voor uiteenlopende bedrijven. Van huisstijlen, posters en jaarverslagen voor drukwerk tot online banners, E-books en visualisatie van producten. Naast grafische vormgeving illustreer ik mode en ontwerp ik dessins voor stoffen. Mode is mijn grote passie.

 

Wat is je werkwijze?

Ik maak mijn tekeningen op een groot formaat tablet gekoppeld aan mijn computer, m.b.v. speciale software. Ik teken direct op het scherm met een pen en in lagen. Zo kan ik makkelijk de kleur van de creaties aanpassen.

 

Wat is je laatste ontwerp?

Mijn guilty pleasure: de garderobe illustreren van koningin Màxima. In dit corona-tijdperk is de vraag: wel of geen verplicht mondkapje. Maar hoe gaan staatshoofden en royals daarmee om? Ik bedacht een hele chique voor hare majesteit, een met kroontjes geborduurd royal mondmasker afgewerkt met glimmende steentjes. De geborduurde kroontjes komen terug in het totaalplaatje. Bij iedere gelegenheid zou dan een passende versie moeten komen, matching bij de dagelijkse outfit.

 

Op welk ontwerp ben je het meest trots?

Op mijn samenwerking met een Belgische stoffenwinkel uit Brugge in Haute Couture stoffen. Tweemaal per jaar komt de klant met een nieuwe collectie stoffen, ingekocht bij weverijen in Frankrijk en Italië, naar mijn studio. Dan zoeken we samen uit welke stoffen ik ga illustreren voor offline en online uitingen. Onlangs maakte ik, omdat mondkapjes in België verplicht zijn in het OV, een online campagne om zijn stoffen te promoten voor het zelf maken van mondkapjes. Dit was een succes!

 

Waar werk je momenteel aan?

Een illustratie voor een goudsmid in Den Haag, als achtergrond om de sieraden te showen. Zo krijgt dit artikel een creatieve opvalwaarde.

 

Wat zou je weleens willen ontwerpen?

Exclusieve designs voor mode-ontwerpers. Of iets in de film- of theaterwereld, zoals kostuums ontwerpen. En natuurlijk voor koningin Máxima... Een mooie stof voor een avondjurk, de ultieme droom!

 

Linda Zoon online: www.lindazoon.nl / instagram @lindazoon

linda

 
© Engineersonline.nl