Gratis online AI-cursus voor en door bedrijven in Europa

Geplaatst op 06 november 2019 om 12:47 uur
Gratis online AI-cursus voor en door bedrijven in Europa
Agoria lanceert 'AI in Business', een gratis online cursus over artificiële intelligentie voor bedrijven en werknemers. Via de online cursus begrijp je binnen 4 uur de basisprincipes van AI, leer je de zakelijke mogelijkheden kennen en krijg je praktische begeleiding om van start te gaan.

"Videogetuigenissen en meer dan 30 praktijkvoorbeelden bieden voor iedereen inspiratie, van Jan Modaal tot productie- en personeelsverantwoordelijken, datawetenschappers en IT-consulenten", zegt Danny Goderis, manager Digital bij Agoria.


"Artificiële intelligentie biedt nu al heel wat zakelijke opportuniteiten aan bedrijven in verschillende sectoren zoals gezondheidszorg, energie, productie en dergelijke. Daarom creëerden we deze open online cursus, die mensen in hun eigen tempo kunnen volgen. We beginnen met een uitleg van de basisprincipes van artificiële intelligentie en bieden bedrijven vervolgens een praktische gids aan over hoe ze ermee in hun eigen bedrijf aan de slag kunnen gaan. We geven tips over hoe je kansen rond artificiële intelligentie kunt herkennen, hoe je je gegevens voorbereidt, hoe je een project definieert en een strategie opstelt. Daarnaast behandelen we ook ethische aspecten en gaan we dieper in op de uitdagingen en opportuniteiten op het gebied van jobs. Op het einde krijg je een certificaat en kan je een project starten in je eigen bedrijf."


Meer dan 20 bedrijven hebben deelgenomen aan de creatie van deze online cursus. Zowel grote bedrijven zoals Microsoft, IBM, Brussels Airport Company en Proximus, als kleinere start- en schaalbedrijven zoals Faktion, In The Pocket, Froomle, Radix en Reimagine. De cursus bevat ook meer dan 30 voorbeelden van concrete toepassingen, om bedrijven zoveel mogelijk inspiratie te bieden.
"De voorbeelden demonstreren ook het bruisende ecosysteem rond artificiële intelligentie in België vandaag. Er is veel expertise in België en veel bedrijven hebben al projecten lopen of zijn bezig met de implementatie. Toch is er nog een enorm potentieel. Niet alleen grote bedrijven kunnen artificiële intelligentie implementeren, ook kleinere bedrijven kunnen waarde halen uit artificiële intelligentie", besluit Goderis.


De cursus "AI in Business" is gratis beschikbaar via www.agoria.be/ai-in-business

 
© Engineersonline.nl