Kleurrijk ruimtewonder op de weg

Geplaatst op 03 september 2019 om 15:16 uur
Kleurrijk ruimtewonder op de weg
Geïnspireerd door de BMW Isetta uit de jaren '50, ziet de Microlino er niet alleen ‘schattig’ uit maar is ook het rij- en weggedrag erg vriendelijk dankzij Micro Mobility.

Dit elektrische autootje is slechts 2,4 meter lang en heeft geen deuren aan de zijkant, maar eentje aan de voorkant. Het dashboard en stuurwiel gaan letterlijk open, samen met de deur aan de voorzijde, zodat zowel de bestuurder als de bijrijder de auto kunnen in- en uitstappen. De compacte bouw maakt dit vervoermiddel perfect voor effectief woon-werkverkeer in de drukke stad, hoewel de esthetiek niet zou misstaan voor een ritje in de Franse Rivièra. Afhankelijk van de gekozen accu kun je tot zo'n 200 kilometer afleggen op een enkele lading.

 

Kleurrijk

De Microlino maakt gebruik van een kleurenpalet dat je eerder zou associëren met scooters van Vespa en Lambretta. Verkrijgbaar zijn onder meer de kleuren Amsterdam Orange, Milano Red en Vienna White. Voor de Anglofielen onder ons is de Microlino ook verkrijgbaar in London Grey. Hoe dan ook: bij regen zit je in ieder geval droog.

 

Opladen als een Smartphone

Opladen van een elektrisch voertuig is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Sluit de Microlino gewoon aan op een standaard stopcontact en hij wordt binnen vier uur opgeladen. Dit betekent dat je elke ochtend de dag begint met een volledig opgeladen voertuig. Mocht je haast hebben, dan kan de Microlino in slechts een uur tijd worden opgeladen bij een oplaadpunt voor elektrische auto's.

 

Ruimtewonder

Hoewel klein van buiten is de Microlino opvallend ruim van binnen. De bank kan comfortabel worden gebruikt door twee volwassenen. Met 220 liter kofferinhoud is er zelfs voldoende ruimte voor boodschappentassen of, voor wie dorst heeft, drie kratten bier. De auto is ook een parkeerwonder. Door zijn geringe afmetingen heeft hij slechts een derde van de ruimte van een gewone auto nodig. Met de deur aan de voorzijde stap je na het parkeren gewoon direct het trottoir op.
Info: www.microlino-car.com en www.micro-mobility.com 


 

 

 

 
© Engineersonline.nl