Stadsplattegrond voor dag en nacht

Geplaatst op 17 augustus 2019 om 12:11 uur
Stadsplattegrond voor dag en nacht
De NiteLanding ziet eruit als het uitzicht vanuit een vliegtuig terwijl je 's nachts over een stad vliegt. Door topografische gegevens van diverse wereldsteden te gebruiken en er licht aan toe te voegen, is NiteLanding behalve een decoratieve kaart ook een fraai staaltje interactieve verlichting en werd gelanceerd via kickstarter.

De plattegrond van elke stad is tot in de puntjes verzorgd, soms met details die slechts een halve millimeter dun zijn. De kaarten maken gebruik van nauwkeurige open source gegevens van OpenStreetMap, waarbij de kleinste details worden vastgelegd om een nauwkeurige reliëfkaart te maken. Vlak achter de kaart zit een stuk acrylglas met duizenden stippen erin geëtst. LED's aan de randen van de kaart helpen deze stippen te verlichten, wat het effect geeft van duizenden straatlantaarns. Via een dimschakelaar kan de helderheid en intensiteit van de verlichting worden geregeld.


Aan de muur of op tafel

Elke NiteLanding wordt geleverd met een frame om aan de muur te hangen en een cover waarmee het te gebruiken is als een interactieve installatie, waarbij miniatuur objecten op de kaart kunnen worden geplaatst. Je kunt er op die manier ook souvenirs van je reis aan toevoegen. De NiteLanding is er in twee maten (25x25x5 cm en 42x33x5 cm) en kan ook worden gepersonaliseerd om een speciale boodschap in de rechterbenedenhoek aan te brengen.


Top 30
Designers Azmi J & Kittichai Reawsanguanwong creëerden het 'Glowing Street Light Effect' waarop patent is aangevraagd. Elke NiteLanding Lamp wordt geleverd met een inline touch dimmer en een universele adapter. Beschikbare steden: de top 30 van meest bezochte steden ter wereld.


 

 
© Engineersonline.nl