‘Bouw machines die de gebruiker niet wíl manipuleren’

Geplaatst op 09 augustus 2019 om 20:11 uur
‘Bouw machines die de gebruiker niet wíl manipuleren’
Machines worden steeds geavanceerder en meer geautomatiseerd. Ze produceren sneller terwijl de machineveiligheid gegarandeerd moet blijven. Hoe zorg je ervoor dat je aan alle mechanische en elektrische eisen voldoet? En dat werknemers op een veilige manier werken? Het probleem aanpakken bij de bron is dé oplossing volgens Rutger Rennings, technisch adviseur machineveiligheid bij Viscon Group.
Machineveiligheid is meer dan voldoen aan mechanische en elektrische eisen. Om een veilige machine te ontwerpen, moet je weten wat het gedrag is van een operator die er dagelijks mee werkt, hoe de technische dienst onderhoud uitvoert én hoe met de machine wordt omgegaan onder druk. De combinatie van enerzijds techniek en anderzijds gedrag vind je niet in opleidingen terug en is vaak een complexe combinatie’, stelt Rutger Rennings, technisch adviseur machineveiligheid bij Viscon Group. Het bedrijf ontwerpt en produceert oplossingen voor product en material handling processen in de (non)food en agro-industrie wereldwijd.

Lees verder op: https://www.ptindustrieelmanagement.nl/hse/artikel/2019/07/bouw-machines-die-de-gebruiker-niet-wil-manipuleren-1011920
 
© Engineersonline.nl