Pensioenen metaal en techiek mogelijk omlaag in 2020

Geplaatst op 19 juli 2019 om 14:10 uur
Pensioenen metaal en techiek mogelijk omlaag in 2020
Met een beleidsdekkingsgraad van 100,8% en een actuele dekkingsgraad van 97,1% blijft de kans aanwezig dat de pensioenen van de deelnemers van PMT in 2020 verlaagd moeten worden. Op basis van de nieuwe afspraak, dat verlagen boven de vereiste dekkingsgraad van 100% niet aan de orde is, is de kans op verlagen wel kleiner geworden maar nog steeds dominant aanwezig.

Dat meldt Pensioenfonds Metaal en Techniek. Pensioenfonds van de Metalektro (PME) bevindt zich in de gevarenzone, daar is de beleidsdekkingsgraad 99,8%. Met de lage rente en huidige ontwikkelingen op de financiële markten is het de vraag of de fondsen eind dit jaar aan de nieuwe minimumgrens kunnen voldoen.

 

"De verwachting bij PMT was dat een verlaging van de baan zou zijn met het bereiken van het pensioenakkoord. We lijken evenwel door de werkelijkheid te worden ingehaald. PMT kijkt nu tegen verlagingen aan, die overeenkomen met de verwachte verlagingen ten tijde van het bereiken van het pensioenakkoord. Wij gaan er van uit dat deze onverwachte wending in de stuurgroep veel aandacht zal krijgen. Het kan toch niet zo zijn dat de politieke toezegging om niet te verlagen door recente ontwikkelingen op de financiële markten van tafel is. Verlagen past niet bij het nieuwe pensioenakkoord, vinden onze deelnemers", aldus Benne van Popta, voorzitter van PMT.

 

Belangrijkste kerncijfers tweede kwartaal 2019

 
© Engineersonline.nl