Cola met een strootje

Geplaatst op 10 juli 2019 om 13:32 uur
Cola met een strootje
Rietjes van plastic? Onzin, vinden de oprichters van Straw by Straw. Omdat de natuur zelf al rietjes maakt, elk jaar weer. Geschikt voor het drinken van sappen, cocktails en koude dranken. Wat ze bedoelen? Strostengels.

Het artikel McDonald's vindt het rietje opnieuw uit is een van de best gelezen artikelen ooit op deze site. Hierin wordt uitgelegd hoe een team van roboticaspecialisten en lucht- en ruimtevaartengineers een rietje heeft ontworpen dat bij uitstek geschikt is voor het nuttigen van milkshakes. Daarom dachten wij dat jullie ook wel geïnteresseerd zouden zijn in het tegendeel: het superlow-tech rietje waar het Engelse woord voor rietje (straw) van is afgeleid.


Met hun milieuvriendelijke rietjes van stro gaat Straw by Straw de strijd aan tegen zwerfafval. Want elk jaar gebruiken Europeanen maar liefst 36,2 miljard rietjes. Het agrarische restproduct stro is uiteraard 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar.


De stengels blijven elk jaar na de graanoogst achter op het land. Een deel gaat naar dierenstallen en boerderijen. Soms wordt het verbrand. Voor de rietjes Straw by Straw worden de stengels verzameld, met de hand gesneden en schoongemaakt voor gebruik. Hierbij worden geen machines gebruikt, dus er is nauwelijks milieubelasting.


De rietjes vinden al gretig aftrek en zijn ze ook verkrijgbaar via groothandelaren.

 

strawbystraw.com 

 
© Engineersonline.nl