Hangmat zonder bomen

Geplaatst op 19 juni 2019 om 21:41 uur
Hangmat zonder bomen
De ligstoel, relaxfauteuil en bank hebben er met de Hammock een geduchte concurrent bij. Dankzij deze 'Hangmat Troon' kan iedereen zitten als een vorst, binnen en buiten. Een van de grootste problemen met hangmatten is dat je twee bomen (of palen) nodig hebt als bevestigingspunten, die meestal buiten staan. De Hammock, ontworpen door Rachel Connors, kan ook gewoon een plekje krijgen in de huiskamer.

De ‘hangmatstoel’ is voorzien van een 360° draaibare voet. Gewoon achterover leunen, ontspannen en ronddraaien maar. Ondanks de beperkte ruimte die de Hammock inneemt, strekt hij zich uit van een stoel tot een full-size hangmat wanneer je achterover leunt om te ‘snoozen’. Achterover zwaaien tot ruim twee meter is geen probleem. De geperste stalen voet is een anker van stabiliteit.

 
Duurzaam
Het materiaal van de bekleding is 100% weer- en UV-bestendig. De metalen elementen zijn gepoedercoat met een coating van AkzoNobel, dezelfde die wordt gebruikt om Siberische gaspijpleidingen te beschermen tegen de elementen. Het gebruikte hardhout is duurzaam geoogst en gecertificeerd door de Forest Stewardship Council, voor een positieve sociale en ecologische impact. De sierlijke rondingen van het gebogen hardhouten frame zijn gemaakt van beukenhout. Elke millimeter hout is nauwkeurig gefreesd door een CNC-machine voor een perfecte afwerking. 

 

 

 
© Engineersonline.nl