De Stratolaunch is te koop

Geplaatst op 19 juni 2019 om 09:56 uur
De Stratolaunch is te koop
De Stratolaunch is te koop. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CBNC. Het breedste vliegtuig ter wereld, dat in april zijn eerste proefvlucht maakte, moet 400 miljoen dollar opbrengen. Naar verluidt heeft Richard Branson 1 dollar geboden.

Andere kandidaatkopers zijn natuurlijk Elon Musk en Jeff Bezos.

 

Volgens CNBC wordt het 117 meter brede lanceerplatform voor satellieten verkocht inclusief de intellectuele eigendommen. Stratolaunch's moederbedrijf Vulcan ontkent dat het vliegtuig te koop staat.


De Stratolaunch heeft 2 rompen die met elkaar zijn verbonden middels een soort tussenvleugel. Het geheel is maar liefst 117 meter breed en word voortgestuwd door 6 straalmotoren van een Boeing 747. Inclusief de raket, die onder de tussenvleugel wordt bevestigd, weegt het platform 540.000 kilo. Het kan een vracht van 230.000 kilo de lucht in brengen.


Northrop Grumman werkt aan een compatibele raket. De eventuele nieuwe eigenaar van de Stratolaunch moet zelf echter nog een lanceerinstallatie fabriceren. Vulcan heeft daarvoor geen werkende oplossing kunnen vinden.

 

Bekijk hier de video van de testvlucht

 
© Engineersonline.nl