Boyan Slat krijgt concurrentie van een krab

Geplaatst op 12 juni 2019 om 12:58 uur
Boyan Slat krijgt concurrentie van een krab
Aan de TU in Pisa is een robot-krab ontworpen die plastics uit de oceaan vist. Silver (Seabed-Interaction Legged Vehicle for Exploration and Research) is vorige week getest in de zee bij Meloria voor de Italiaanse kust.

Dit meldt Sant'Anna di Pisa Magazine.

 

De nieuwe afvalverzamelaar is ontworpen om monsters van het water te nemen op zoek naar microplastics die het oceaanwater vervuilen. De robot is ontworpen door Institute of Robotics of the Scuola Superiore Sant'Anna di Pisa, ondersteund door National Geographic Society en Arbi Dario Spa. De test vond plaats in de zee bij het rotseiland Meloria voor de westelijke Italiaanse kust. Het rotseiland ligt in een ondiep zeegebied, de zogenaamde Secche della Meloria in de Ligurische Zee.


Binnenkort zal de robot worden uitgerust met een arm die plastic zakken, flessen en andere vormen plastics kan verzamelen. De robot kan bewegen, lopen en rennen op de zeebodem. Met zes krabachtige poten kan hij dankzij een veermechanisme goed functioneren op de oneffen bodem, hoppend zonder dat er schade optreedt en hij kan obstakels ontwijken. Dit veermechanisme heeft een eenvoudige structuur en bediening zodat de robot snel kan springen door een samentrekking van de veer.

 
© Engineersonline.nl