1 miljoen voor Zuid-Hollandse hightech startups

Geplaatst op 06 juni 2019 om 01:53 uur
1 miljoen voor Zuid-Hollandse hightech startups
De hightech sector in Zuid-Holland is met de meeste hightech maakbedrijven van Nederland een belangrijke sector voor de regio. Regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter investeert daarom 1 miljoen in het venture capital fonds Forward.one dat zich specifiek richt op hightech hardware startups.

Zuid-Holland kent de hoogste concentratie van hightech maakbedrijven van Nederland. Met 100.000 banen en 16.000 bedrijven is het bovendien een van de snelst groeiende sectoren van de provincie. Het is voor hightech startups echter uitdagend om investeringen op te halen, omdat zij vaak meer funding nodig hebben en in de ogen van investeerders lastiger schaalbaar zijn.

 

Forward.one, dat zich juist op dit segment focust, heeft inmiddels vier investeringen gedaan, waaronder twee afkomstig uit Zuid-Holland: Mayht (revolutionaire speakertechnologie), Delft Advanced Biorenewables (bioreactoren), Eave (IoT oplossing voor industriële gehoorbescherming) en CoVadem (cloud-based oplossing voor diepte voorspellingen en performance informatie in de binnenvaart).

 

Het fonds verwacht met de investering van InnovationQuarter startups op de intersectie van software en hardware een extra versnelling te kunnen geven. "Wij zijn met een aantal veelbelovende kandidaten in gesprek, mede dankzij InnovationQuarter kan de zoektocht naar de volgende Ampelmann met nog meer middelen worden voortgezet", aldus partner David Cerda.

 
© Engineersonline.nl