Is het een aardbei of een viool? (video)

Geplaatst op 05 juni 2019 om 14:54 uur
Is het een aardbei of een viool? (video)
De illustere designer Ivan Poupyrev, nu van Google’s Advanced Technology and Projects (ATAP), voorheen van Walt Disney’s Imagineering Research Division en de Sony Corporate Research Labs in Tokyo, heeft een manier gevonden om muziek te maken op planten. Het is een bijzondere vangst in zijn zoektocht om van elk object een computer te maken.

Hoe lang gaan we nog staren naar schermpjes om ons te verbinden met de wereld om ons heen? Niet lang meer, als het aan Poupyrev ligt. Schermpjes zijn old skool en oninteressant. Als je kijkt met welke objecten we ons omringen en wat die over ons vertellen, dan maken de apparaten met schermpjes daar maar een klein, weinig zeggend onderdeel van uit.


Daarom moet de hele wereld worden gecomputeriseerd. Als je schoenen en t-shirt je informatie geven over je hardloopprestaties, dan hoef je je telefoon niet meer mee te nemen als je gaat rennen. Als je de muziek uit kan zetten door je handen over je oren te houden, heb je geen afstandsbedieningen meer nodig. En waarom zou je eigenlijk een pointer gebruiken bij presentaties? De volgende slide kan je toch gewoon opvragen met een veeg over de mouw van je Levi's designerjacket... Zoals Poupyrev in onderstaande Ted Talk: (de plant komt langs bij minuut 3.28)

 
© Engineersonline.nl