Een band annex propeller voor autonome vliegende auto's (video)

Geplaatst op 08 april 2019 om 09:35 uur
Een band annex propeller voor autonome vliegende auto's (video)
Goodyear heeft een conceptband ontworpen, een 'twee-in-een'-band voor de autonome vliegende auto van de toekomst. Het concept moet op de weg dienstdoen als band en in de lucht als 'propeller'.

Chris Helsel, Chief Technology Officer bij Goodyear: "Mobiliteitsbedrijven kijken momenteel naar de lucht als oplossing voor het fileprobleem en de uitdagingen van stadverkeer. Ons onderzoek naar geavanceerde bandarchitecturen en -materialen leidde tot het ontwerp van een wiel dat als traditionele band op de weg en als aandrijvingssysteem in de lucht kan dienen."


Het doel van het concept is om een discussie op gang te brengen over de banden en transporttechnologieën voor een nieuw mobiliteitsecosysteem.

 

Kantelrotor

De Goodyear Aero is een multimodaal kantelrotorconcept. De band zou in zijn traditionele oriëntatie gebruikt worden als aandrijving om krachten van en naar de weg over te brengen en te absorberen. In een andere oriëntatie zou hij dienen als aandrijfsysteem om lift te geven in de lucht.

 

Niet-pneumatische structuur

De spaken van bieden steun tijdens het rijden en dienen als propellerbladen om lift te geven wanneer de band gekanteld is. De luchtvrije band gebruikt een niet-pneumatische structuur die flexibel genoeg is om schokken op te vangen op de weg en sterk genoeg om te draaien met de hoge snelheden die nodig zijn om verticale lift te creëren.

mag

Magnetische voortstuwing

De Aero gebruikt magnetische krachten voor wrijvingsloze voorstuwing. Dit maakt ook de hoge draaisnelheden mogelijk die nodig zijn om vaart te maken en op te stijgen.

 

Optische detectie

Met op licht gebaseerde glasvezelsensoren controleert het concept de toestand van de weg, de slijtage van de band en de structurele integriteit van de band.

 

Artificiële intelligentie

Het concept krijgt een ingebouwde AI-processor die de informatie van de sensoren van de band combineert met gegevens van vehicle-to-vehicle- en vehicle-to-infrastructure-communicatie. De AI-processor analyseert deze datastromen en beveelt acties aan. Op die manier kan het voertuig zich aanpassen aan de vlieg- of rijmodus. Daarnaast kan de processor mogelijke problemen met de band identificeren en oplossen voor ze zich voordoen.

 
© Engineersonline.nl