Jarige Boeing bereikt hoteltuin intact

Geplaatst op 11 februari 2019 om 14:29 uur
Jarige Boeing bereikt hoteltuin intact
De Boeing 747 van Corendon is vrijdagnacht zonder ongelukken de A9 overgestoken. Ook het inparkeren in de tuin is gelukt – hoewel er wel 57 parkeerbewegingen voor nodig waren. De 29 jaar oude voormalige KLM Boeing 747-400 ‘City of Bangkok’ heeft het grootste deel van het bestaan van het vliegtuigtype gevlogen. Want de Jumbo Jet viert dit jaar zijn 50e verjaardag.

Bekijk hier Boeings verjaardagsvideo

 

Het moet een merkwaardige ervaring zijn, dat je op de snelweg rijdt en moet remmen voor een vliegtuig. De oversteek werd natuurlijk 's nachts gemaakt en duurde maar een half uur. Toch was vliegtuigminnend Nederland massaal uitgerukt.


De lantaarnpalen en vangrails aan beide zijden van de weg zijn tijdelijk weggehaald, sloten gedempt en bruggen aangelegd. De jumbojet werd verplaatst op een zelfrijdende trailer van Mammoet.


Later dit jaar wordt het vliegtuig omgebouwd tot 5D-experience. Bezoekers kunnen dan dan een kijkje nemen in de cargoruimte, zien hoe er getankt wordt, of een bezoekje brengen aan de businessclass en cockpit. Ook mag je over de dertig meter lange vleugels lopen en word je meegenomen in de geschiedenis van de luchtvaart. Het hoogtepunt van je bezoek wordt volgens Corendon de 5D-experience, waarin je ‘alle facetten van het vliegen zelf kunt ervaren'.


Corendon heeft een webpagina aangemaakt waar alle foto's worden getoond die City of Bangkok-fans opsturen.

 

 
© Engineersonline.nl