Corendon zet een Boeing 747 in zijn tuin

Geplaatst op 06 februari 2019 om 12:45 uur
Corendon zet een Boeing 747 in zijn tuin
Rond Schiphol is momenteel een bizarre mega-operatie aan de gang. De eerste Boeing 747 van KLM wordt in de tuin geplaatst van het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp. Om de 12 kilometer vanaf het vliegveld te overbruggen, is het vliegtuig volledig gestript en op een zelfrijdende trailer van Mammoet geplaatst. Verder moeten sloten gedempt, bruggen gebouwd en hekken verwijderd. En vrijdagnacht is de oversteek over de A9…

"Ik weet niet of ik hier goed aan heb gedaan", verzucht Corendon-oprichter Atilay Uslu voor de camera van nu.nl. "De mensen worden er erg blij van, dus dat geeft me een goed gevoel. Maar het is wel veel moeilijker dan we ooit hadden gedacht."


Een vliegtuig in je tuin lijkt best een leuk idee. Vooral als je een aanbieder van vliegreizen bent. Maar om het te verwezenlijken, kost enorm veel tijd en geld. Alleen al de verhuizing van Schiphol naar Badhoevedorp, die dinsdagavond om half elf is begonnen, neemt drie nachten in beslag. En dan de organisatie vooraf... "We hebben met 22 instanties moeten overleggen, "zegt Uslu op Luchtvaartnieuws.nl. "Het bouwen van het hotel zelf met 680 kamers was makkelijker."


Dinsdagnacht is het toestel over een tijdelijke weg van rijplaten naar de rand van de luchthaven gebracht. Daar blijft hij twee dagen staan zodat de rijplaten verplaatst kunnen worden. Het grootste obstakel is vrijdagnacht, als de A9 moet worden afgesloten. Lantarenpalen, vangrails, de hele infrastructuur moet tijdelijk aan de kant om de 747 door te laten. En dan volgt nog het inparkeren. "Het vliegtuig is 60 meter en de tuin maar 51", verzucht Uslu. "Dus dat is best krap."


De operatie is via deze link als livestream te volgen. Ook heeft Corendon een online fotogalerij.

 
© Engineersonline.nl