Staking bij VDL NedCar verboden, overige acties metalektro gaan gewoon door

Geplaatst op 10 januari 2019 om 10:35 uur
Staking bij VDL NedCar verboden, overige acties metalektro gaan gewoon door
De rechtbank in Maastricht heeft een verbod opgelegd op de aangekondigde staking bij VDL NedCar in Born. Geplande stakingen in de rest van het land gaan donderdag en vrijdag wel door.

CNV Vakmensen reageert verbaasd op het verbod. "Wij leggen ons hier niet zomaar bij neer", zegt Joost van Egmond, actieleider bij CNV Vakmensen. "We zullen de uitspraak goed bestuderen en zeker de mogelijkheden onderzoeken van een bodemprocedure. Want dit is in feite een inperking van het stakingsrecht", aldus Van Egmond.

 

De staking bij VDL NedCar is dan weliswaar verboden, de acties bij andere bedrijven in de metalektro gaan donderdag en vrijdag gewoon door. CNV verwacht duizenden metaalwerkers op verschillende actielocaties in ons land bij de zogenaamde Gelukkig Nieuwsjaarstaking.

 

Volle kracht

In de regio's Rotterdam, Limburg, Noord-Friesland, Zwolle, Deventer, Nijmegen en Utrecht wordt er 48 uur lang gestaakt. In Drenthe leggen de metaalwerkers 24 uur hun werk neer voor een goede cao. De stakingen lijken dus ook in het nieuwe jaar op volle kracht door te gaan.

 

Petra Bolster, bestuurder FNV Metaal: "De metaalwerkgevers willen nog steeds geen breder mandaat geven om aan hun werknemers een fatsoenlijke cao te kunnen bieden en ze komen niet verder dan 2,9% loonsverhoging per jaar. Daarom laten opnieuw de metaalwerkers van zich horen. Ik hoop dat de werkgevers stoppen met druk zetten op stakende medewerkers en in plaats daarvan hun wil om eruit te komen aan de onderhandelingstafel laten zien."

 
© Engineersonline.nl