Nederland en Duitsland versnellen samen digitalisering industrie

Geplaatst op 18 oktober 2018 om 08:30 uur
Nederland en Duitsland versnellen samen digitalisering industrie
Het Nederlandse Smart Industry en het Duitse Platform Industrie 4.0 willen de digitalisering van de industrie samen verbeteren en versnellen. Daartoe tekenden de partijen onlangs een overeenkomst in het bijzijn van Willem-Alexander en Máxima.

Voor Nederland tekende voorzitter van Smart Industry Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink, aan Duitse zijde, hoofd International Relations Platform Industrie 4.0 Thomas Hahn.

 

De ‘samenwerking op het hoogste niveau' moet de belangrijkste stakeholders aan beide zijden bij elkaar brengen. ‘Op deze manier kunnen beide landen concreet aan de slag om de digitalisering van de industrie versneld door te voeren. Dit is heel hard nodig gezien het internationale speelveld waarin de landen zich bevinden en de uitdagingen waar de Duitse industrie voor staat', aldus het persbericht.

 

‘Het gaat om het veiligstellen van het verdienmodel van Europa. De Duitse kennis en productietechnologie en de Nederlandse pragmatische toepassing van een nieuw digitaal ecosysteem vullen elkaar aan. Met deze bundeling van krachten zullen Nederland en Duitsland samen een visie ontwikkelen op de Europese industrie van de toekomst.'

 
© Engineersonline.nl