Startup wint prijs met slimme batterij

Geplaatst op 25 oktober 2016 om 10:55 uur
Startup wint prijs met slimme batterij
Een sensor voor slimme batterijen die veel langer kan meegaan dan alle andere competitor-producten omdat ze gebruik maken van energy harvesting uit wifisignalen. Met een prototype hiervan won de startup Nowi een University Start Up World Cup in Kopenhagen.
Tijdens zijn masteropleiding SPD is alumnus Omar Link van de faculteit Industrieel Ontwerpen samen met alumnus Simon van der Jagt van de faculteit EWI van de TU Delft de startup Nowi begonnen. Het idee van deze startup is een sensor die energie kan halen uit radiosignalen als wifi. Oftewel energie die zich om ons heen begvindt. Op dit idee is Omar onlangs afgestudeerd. Inmiddels heeft de startup de Yes!Delft-status ontvangen.

 

Omar en Simon waren 1 van de 50 finalisten voor de USWC in Kopenhagen. Alle finalisten waren startups voorkomend uit universiteiten uit 37 landen van over de hele wereld. De TU Delft-alumni werden met hun prototype winnaar in de categorie ‘Internet of Things & Sharing Economy'. In totaal waren er 6 categorieën. De startup Nowi won deze categorie omdat hun innovatie een grote impact kan hebben op smart buildings, smart industry, smart home: kortom Internet of Things.

 

Met hun idee wonnen Omar en Simon een prijs van $ 5000. Daarnaast werden zij door de organisatie uitgekozen om een toelichting te geven op hun project aan HKH Kroonprinses Mary van Denemarken.

 

University Start Up World Cup

Vijftig top teams uit de hele wereld komen in Kopenhagen voor een week bij elkaar. Hier ontwikkelen en presenteren de teams hun ideeën, verkennen ze de Scandinavische startup-omgeving, ontmoeten ze investeerders en strijden uiteindelijk om te worden uitgeroepen tot de beste student-startup in de wereld.

 

Nowi

University Startup World Cup

 
© Engineersonline.nl