Stille elektrische drone maakt gebruik van ionenaandrijving (video)

De in Florida gevestigde tech-startup Undefined Technologies heeft het nieuwe ontwerp onthuld van zijn stille eVTOL-drone, Silent Ventus genaamd, die wordt aangedreven door ionenaandrijving.

Het conceptvoertuig maakt gebruik van een gepatenteerde technologie om de ionenwolk rond het vaartuig volledig te activeren. Hierdoor kan de drone hoge niveaus van ionenstuwkracht in atmosferische lucht genereren en in bijna stilte vliegen.

De ontwikkeling van de drone is al een tijdje aan de gang. In december 2021 bereikte de drone een belangrijke mijlpaal. Het ondernam een ​​missievlucht van 2 minuten en 30 seconden, waar de prestaties, vluchtdynamiek, uithoudingsvermogen en geluidsniveaus werden getest.

De ingenieurs die de tests leidden, meldden dat de vliegtijd van het vaartuig vervijfvoudigd was ten opzichte van de vorige versie en een geluidsniveau van minder dan 85 decibel genereerde.

Volgens Undefined Technologies gebruikt de drone ‘innovatieve natuurkundige principes’ om geluidsniveaus onder de 70 dB te genereren. Ter vergelijking: de meeste drones produceren geluiden in de buurt van 85 tot 96 dB.