EO

Te land, ter zee en in de lucht: Noren bouwen elektrische vliegboot met wielen (video)

22 mei 2022 om 09:27 uur

Als het project slaagt, is het watervliegtuig van de toekomst misschien elektrisch, milieuvriendelijker, stiller en in staat om vanaf meer locaties kortere routes te vliegen. In de 260 meter lange onderzoekstankvan Sintef wordt momenteel een model van de romp onder verschillende hoeken getest om de optimale vorm te vinden. Foto: Sintef

Een Noors bedrijf ontwikkelt een klein elektrisch watervliegtuig dat het lokale passagiersverkeer op grote schaal kan transformeren. Het ontwerp van de romp wordt momenteel getest in de sleeptank van Sintef in Trondheim.


"Dit wordt een soort vliegende boot op batterijen. Het doel is om in Noorwegen flexibele mobiliteit te bieden, zonder uitstoot en aanzienlijk minder geluidsoverlast, en ook om nieuwe, duurzame bedrijfsmodellen te ontwikkelen", zegt Eric Lithun, CEO van het Noorse bedrijf Elfly.

 

"Het watervliegtuig moet 200 kilometer kunnen vliegen met een snelheid van ongeveer 250 kilometer per uur. De vliegtijd van Bergen naar Stavanger zal dan 40 minuten zijn, vergeleken met vier tot vijf uur met de auto."

 

Het bedrijf wil binnen drie jaar een prototype op ware grootte in de lucht te krijgen.

 

Geen last van zout

Volgens Lithun zijn watervliegtuigen in landen aan zee nog niet wijdverbreid, omdat bestaande vliegtuigen interne verbrandingsmotoren gebruiken die zuurstof en zout water aanzuigen, waardoor de motor corrodeert."Dit leidt tot torenhoge onderhoudskosten. Door over te schakelen op elektriciteit is dit probleem opgelost."

 

Vliegtuig met futuristische bootromp

Het nieuwe watervliegtuig heeft een geheel nieuw type ontwerp nodig op basis van een bootromp. "Het is vooral belangrijk om de romp zo te ontwikkelen dat het vliegtuig met zo min mogelijk vermogen kan opstijgen. De uitdaging is om de ultieme combinatie van aerodynamica en hydrodynamica te vinden", zegt Kourosh Koushan, onderzoekswetenschapper bij Sintef.

 

Dit is onder meer een uitdaging omdat de propellers boven de vleugels aanvankelijk de boeg van de romp in het water naar beneden duwen, voordat het vliegtuig geleidelijk omhoog komt naarmate het sneller gaat.

 

Het testen van de romp in de sleeptank

De werkzaamheden voor de ontwikkeling van de romp zijn in volle gang. De tests vinden plaats in de scheepsmodeltank van Sintef in Trondheim. In de 260 meter lange tank wordt een model van de romp gesleept om de optimale vorm te ontdekken.

 

"We testen de romp door deze onder verschillende hoeken te slepen en te beoordelen hoe dit de waterbestendigheid beïnvloedt. Dit levert data op waarmee we een datasimulatie van de startfase kunnen maken. We zullen de resultaten vergelijken om verbeteringen aan de romp voor te stellen", legt Koushan uit.

 

Elfly Group heeft nu versie vier van de romp bereikt.

 

Een boot met wielen en vleugels

Als Elfy slaagt, zijn de vliegtuigen van de toekomst dus elektrisch, milieuvriendelijk, stiller en in staat om kortere routes en vanaf een groter aantal locaties te vliegen. "We hebben het over zero-emission en een elektromotor die alleen een zwak zoemend geluid maakt", zegt Lithun over het watervliegtuig, dat zal opstijgen en landen op het water, maar ook wielen zal hebben waardoor het vanaf vliegvelden kan opereren.

 

Autostekker

De motor en batterij voor het vliegtuig zullen worden gekocht. Deze laatste mag tot 1,7 ton wegen en moet in theorie overal kunnen worden geladen. "We zijn van plan dezelfde stekker te gebruiken als voor elektrische boten, die ook wordt gebruikt voor elektrische auto's in de EU", zegt Lithun.

 

Het elektrische watervliegtuig biedt plaats aan negen passagiers. Het doel is om in 2030 15 of 20 vliegtuigen in de lucht te hebben. Naast passagiersvluchten kunnen de watervliegtuigen ook worden gebruikt voor goederenvervoer, ambulancediensten en premiumvluchten, waarvoor het hele vliegtuig kan worden gecharterd.

 

 

Gerelateerd nieuws

De muziek in wiskundige periodeverdubbeling (soundbite)

De muziek in wiskundige periodeverdubbeling (soundbite)

Toen Aditya Ganesh, amateur musicus en masterstudent Computerwetenschappen aan de RUG, een college bijwoonde over complex gedrag dat ontstaat uit een eenvoudige formule zag hij de kiem van een nieuw muziekstuk. Het…

Nederlandse ‘European Digital Innovation Hubs’ een feit

Nederlandse ‘European Digital Innovation Hubs’ een feit

De Nederlandse European Digital Innovation Hubs zijn een feit. Op het Smart Industry Jaarevent tekent minister van Economische Zaken Micky Adriaansens vandaag een samenwerkingsovereenkomst met vijf ‘hubs’. Met de…

3D-printmethode produceert in één stap werkende robots

3D-printmethode produceert in één stap werkende robots (video)

Een team van UCLA (VS) kan alle mechanische en elektronische systemen die nodig zijn om een ​​robot te bedienen in één keer vervaardigen door een nieuw type 3D-printproces voor gemanipuleerde actieve (meta…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tevema
Tevema

Leverancier van technische standaardveren en normdelen, leverbaar uit voorraad.

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

30 augustus 2022, Utrecht

Technishow + Esef

TechniShow is ingedeeld in verschillende sectoren waar productietechnieken, fases en toebehoren van het...

21 september 2022

Design to Manufacturing (voorheen Prototyping MNE)

Netwerkbeurs en competentieplatform voor wie betrokken is in slimme maak- en ontwerprocessen.

27 september 2022, Utrecht

WoTS

World of Technology & Science bedient bezoekers uit industrie, laboratoria, zorg en wetenschap.

Meer agendapunten »